Hava Durumu

Görükle’de ‘terör’ gerilimi!

Yazının Giriş Tarihi: 02.05.2016 07:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.05.2016 07:04
Üniversite gençliğinin barındığı ve sosyal hayatını yaşadığı Görükle, Bursa’daki canlı bombanın gittiği ve kaldığı yer olmasıyla tartışılıyor.
Nilüfer’e bağlı Görükle’de, polisiye önlemlerin artırılması ve istihbarat çalışmalarının güçlendirilmesi gerektiği konuşuluyor.
Belirli aralıklarla yaşanan ve bu nedenle kamuoyunun üzerinde odaklanmadığı ve dikkatini çekmediği gelişmeler, polisin gündeminde ve medya arşivlerinde yer tutuyor.
Özellikle…
Uludağ Üniversitesi Kampüsü’nde, PKK/KCK terör örgütünün ‘gençlik’ yapılanmasını oluşturan YDG-H için operasyonlar yapılmıştı.
Gözaltı ve tutuklamalar vardı.
Yakın tarihlerle…
Mart ve ocakta,     düğmeye basılmıştı.
Öncesiyle…
Aralıkta, farklı mahallelerdeki yeni binaların enerji bacaları ve odalarında çıkan yangınların, sistemden kaynaklandığı konuşulurken, farklı endişelere neden olmuştu.
Bazı toplulukların arasında, özellikle karşılıklı münakaşa ve ötesiyle de gerilimlerin yaşandığı, Görükle’nin gündeminde yer ettiğinden söz ediliyor.
Canlı bomba eylemcisinin kısa bir süre gelip kaldığı Görükle’de, geçtiğimiz aylarda ihbar ve tepkilerin de gündeme geldiği söyleniyor. 
Endişe arttı.
Bir zamanlar…
Eğlence hayatıyla tartışma konusu olan Görükle’de, şimdilerde terör gündemiyle yaşanan ve büyüyen bir tartışma süreci bulunuyor.
Dinamik ve renkli bir sosyal hayat devam ederken, gençleri de ötesinde toplum içerisinde bir sağduyu da     ağır basıyor.

Yıldırım’da ‘turizm’ gündemi


Yıldırım Belediyesi, en başlarda Yeşil Türbe ve Cumalıkızık olmak üzere, Bursa’nın tarihi ve kültürel kimliği açısından, ilçeyi turizm gündeminde tutmak istiyor.
Başkan İsmail Hakkı Edebali, Bursa’ya gelen turistik konuklara Yıldırım’da türlü desteğin sağlandığını söylüyor. 
Tur şirketleriyle…
Görüşmeler yapılacak.
İşbirliği hedeflenirken, rehberlik desteği verilecek.

Büyükşehir’den yeni binaya 350 saksı


Büyükşehir Belediyesi, Ankara karayolunda kullanmaya başladığı yeni hizmet binasının içerisinde,
dekoratif bitkilendirme yapacak.
Bu nedenle…
Yapılacak ihale kapsamında, 3 farklı boyutta toplam 350 saksının, bitkilendirilmiş haliyle temini için alım gerçekleştirilecek.

Emekçilerin bayramında Bozbey’den ‘1 Mayıs’ selfie’si


Bursa’da CHP’nin, ‘1 Mayıs’ kutlamalarına geniş katılımı vardı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, milletvekillerinin de yer aldıkları kortejin ön saflarında, selfie çekmeyi ve sosyal medyada paylaşmayı ihmal etmedi.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.