Hava Durumu

“Gerekir ise…”

Yazının Giriş Tarihi: 21.12.2012 01:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.12.2012 01:15

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, etkileyici tüm unsurlarıyla kentin genel hava kalitesini gündeme getirerek, “Temiz hava soluduğumuzu sanıyoruz, ama öyle değil.” dedi.
İlçesinde, çeşitli noktalardan yürütülen ölçümleme verilerine değindi. Geceleri sanayi çevresinden gazlarla da havanın kirlendiğini, zehirleyici, kanserojen 2 maddenin tespit edildiğini vurguladı. 10 numara yağ sorunu da, ciddi sorun ve risk olarak yorumlandı.
Meclis’e bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bahattin Kuş-oğlu’nun açıklaması da, hayretle karşılandı. Kuşoğlu, denetim ve yaptırım açısından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı sorumlu gösterdi.
Açıkçası…
Kuşoğlu’nun, 10 numara yağ denetimi ve yaptırımı için “Görev alanımızda değil” demiş olması, kamusal görev, yetki ve sorumluluklar açısından doğal gelebilir, ancak böyle düşünmüyoruz.
Çünkü…
Büyükşehir Belediyesi’nin gözlemciliğinde, yetkili merkezi yönetim kurumunun taşra yönetimiyle koordineli ve istikrarlı bir saha çalışması da duyulmuyor. Bürokratik açıklamaya, Bozbey’in eleştirileri de vardı ve hava kalitesi ölçümü için 3 noktayı tartışmaya açıyor ve tekinin de bozuk olduğunu söyledi.
Başkan Recep Altepe’nin yurtdışı programı nedeniyle oturumu yöneten Başkanvekili Atilla Ödünç’ün de, 10 numara yağ eleştirisine, bir yanıtı çok manidardı.
Kurumsal çalışma, değerlendirme ve bazı uygulamalar için toplantılar yapılabileceğini ifade ederken, sözlerine “Gerekirse…” diye başlıyordu.
Aylardır konuşulan soruna, böyle bir yaklaşım da olmamalıydı.
Nitekim…
Aynı siyasi partili Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de, bu yılın 5. ayında kendi önergesiyle sorunu gündeme getirdiğini anımsattı.
Hatta…
Bozbey de, belediyesince yürütülen hava kalitesi ölçümleri ve ilgili çalışmalarına, yasal engel bulunmadığını da belirterek, Büyükşehir Belediyesi’ne sorumluluk mesajı vermiş oluyordu.
CHP Sözcüsü Osman Ayradilli de, akaryakıtta yüksek fiyat ve dolaylı vergi fiyat politikasının, 10 numara yağ kullanımına etken olduğunu dile getirdi.
MHP Sözcüsü Mehmet Temirtaş da, hava kirliliği sorununa karşı, Büyükşehir Belediyesi’ni, ilgili kurumlarla beraber koordineli ve etkin çalışma süreci sağlamamakla suçladı. Kalitesiz yerli kömürü de, olumsuz etken arasında gösterdi.
Büyükşehir Belediyesi ve bağlı Bursa Ulaşım A.Ş.’nin (BURULAŞ), boy hedefindeki ilgili merkezi yönetim kurumu için hukuki bir süreç başlatmamış olması da, ayrı bir tartışma konusudur.

AK Parti, Büyükşehir’de “çoğunluğu” kaybetti!


Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dünkü oturumu, iktidarın çoğunluk zaafiyeti nedeniyle tamamlanamadı ve devamı hafta başına bırakıldı.
Bir an…
AK Parti’nin çoğunluğu kaybettiği anlaşılınca, CHP Sözcüsü Osman Ayradilli de, devam edilemeyeceği gerekçesiyle ayrılacaklarını açıkladı. MHP de, aynı doğrultuda hareket etti.
Oturumdan ayrılmalar olunca…
İktidar, neye uğradığını şaşırdı.
Ara verilmek istendi, ancak çoğunluğu yeniden sağlayabilmenin zor olacağı dikkate alınarak, oturumun devamı başka güne ertelendi.
CHP, iktidarın ani manevrasını tepkiyle karşıladı. Usul açısından da, gayri hukuki olarak nitelendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.