Hava Durumu

Genel seçim uyanıklığına, belediye başkanı uyarısı!

Yazının Giriş Tarihi: 08.05.2015 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.05.2015 08:26
Tuhaflığa bakın…Kamusal yönetim, ülkenin ve kentlerin doğruları için genel ve yerel seçim dönemleri yaşanırken, göz yumulacağı gerekçesiyle de kaçak inşaatlar gündeme geliyor.
Anımsanacağı üzere…
Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerince üst yerel yönetime başlıca sorumluluğun yüklendiği gerekçesiyle yapı kontrol müdürlüğünü kapatırken,  birim içi faaliyete çekmişti.
Kaçak inşaatla mücadele ve tespitlerin, görevli ve araçlarıyla yürütülmeye devam edileceğinden söz ediliyordu.
Kararla…
İlçe belediyelerinin birincil görev ve sorumluluğu, idari yeniden yapılanmayla güçlü bir şekilde ortaya getirilmiş oluyor.
Böyle bir gelişme yaşanırken…
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali tarafından yapılan açıklamada, “Kaçak yapılaşmaya kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Önümüzde seçim olması kimseyi bu konuda cesaretlendirmesin” denilmiş olması, farklı mesajlar veriyor.
İlki ve en önemlisi…
“Görev ve sorumluluğumuzun bilincindeyiz.”
Ardından…
“Üzerimize düşeni, yapmaya devam edeceğiz.”
Göreve gelmesiyle beraber, “Yeni Yıldırım” vaat ettiğini ve kentsel dönüşüm politikasını da öncelik edindiklerini anlatıyordu.
Genel seçim uyanıklığına karşı da, hem yapmayı düşünenleri ve çalışanları hem de ilgili diğer çevreleri uyarıyor.
Adım ve önlemlere dikkati çekiyor…
“İlçede çalışan inşaat kalfalarına, hazır beton firmalarına bu konudaki hassasiyetimizi hatırlatarak, kaçak bina yapmamalarını ve bunlara beton temin etmemelerini istedik.”
Muhtarlara da, sorunun öneminin anlatıldığını belirtirken, kaçak inşaata af söylentilerini de eleştiriyor ve “Etkin mücadele konusunda hiçbir tereddüdümüz yok.” diyor.

Kentsel yönetimde, duygunun fotoğrafı

Belediye başkanlığı görevi…
Kente ve halka hizmet edebilmeyi düşünürken ve yürütürken, halkın arasında ve halka en yakın olabilmenin önemi bulunuyor.
Duygu, gönül bağı önem taşıyor.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, bu ayın meclis toplantısına girmek üzereyken, kendisiyle konuşmak isteyen halkla yakından ilgileniyordu.
O fotoğraf karesi…
Yaşlı bir kentlinin kendisine bir  şeyler anlatmaya çalışması ve Edebali’nin de dinlemesi ve yardımcı olabilmeyi düşünmesi…
Duygunun, gönül bağının fotoğrafı…



Perdeyi, Bahçeli açıyor

TBMM’de grubu bulunan siyasi partiler arasında, Bursa’da meydana ilk çıkan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olacak.
Yeni genel seçime “Bizimle yürü Türkiye” sloganıyla giren MHP’nin büyük mitingi, saat 14:00’te Gökdere Meydanı’nda gerçekleştirilecek. 

7 Haziran’dan önce sevinen aday

CHP’nin milletvekili adaylarından, il eski başkanı Metin Çelik, 7 Haziran’daki genel seçimlerden önce sevinen aday oldu. Dünyaya gelen torunu Alperen’le büyük bir mutluluk yaşarken, böyle bir duyguyu, fotoğrafıyla sosyal medyada paylaştı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.