Hava Durumu

Eylemdeki otomotiv işçilerine, “insani yardım” sorunu!

Yazının Giriş Tarihi: 21.05.2015 08:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.05.2015 08:31
Bursa’daki otomotiv işçilerinin başlattığı ve başka kentlere de yayılan veya desteklenen eylemler, insani yardım tartışması doğurdu.
Günlerini fabrika önlerinde geçirmeye başlayan ve topluca nöbet tutan, aileleri tarafından ziyaret edilen emekçilere belediyeler gıda ve su servisi yapamıyor.
Bu bilgi, dün edinildi.
AK Parti’nin, kendi yönetimindeki belediyelerin uyarıldığı ve yürütülen insani desteğin durdurulmasını istediği, sosyal medyaya yansımıştı.
CHP’li Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, “İşçilere gönderdiğimiz yiyecekler, polis tarafından alınmıyor veya aldırılmıyor. Y:anlarında götürülen veya ailelerin getirdiklerine izin veriliyor” diye konuştu.
Muhtaçlara karşılıksız gıda alışverişi sağlayacak Halk Kart’ın tanıtımını yapan Bozbey’le daha sonrası sohbetimiz oldu.
Yürütülen sosyal destek ve yardım politikasını ve uygulamalarını konuşurken, otomotivdeki eylemcilerin durumu gündeme geldi.
Bozbey, işçilere yiyecek ulaştırmaya devam edemediklerini, ancak mobil tuvalet hizmeti verdiklerinden söz ediyordu.
Eylemdeki işçilerin, siyaseti karıştırmak ve alet etmek istemeyen hak mücadelesi verdiklerini ifade ediyor.
İlçesi ve halkı için…
Belediyesinin insani ve sosyal sorumluluk politikasını ortaya koyarak, “İstek yapıldığında veya ihtiyaç doğduğunda, biz orada mutlaka olacağız” diyor.
Dünyanın takibe aldığı sıcak gelişmede, beraberinde farklı gelişmeler de yaşanıyor ve oluşan gündem, farklı tartışmalara neden oluyor.


Sendika, işçi alın terini böyle savunmuştu

Bursa’da, acayip durum var.
Taşıt üretimi yapılan fabrikalarda, dışarıda iş bırakma ve içeride işyerini terk etmeme eylemleri oluyor, ancak sendika, krize kentin dışından bakıyor.
Sağduyu, herkes için önemli.
Emekçiler, önce Türk Metal Sendikası’yla ihtilaflıydı, ardından eylemler nedeniyle işverenlerle aynı durum içerisinde bulunuyor.
Böyle durumla...
Türkiye’nin meselesine dönüşen sıcak gelişmeler karşısında, sendikanın da genel merkez yönetimiyle Bursa’yı mesken tutması gerekiyor.
Uzaktan işbaşı çağrısı ve yazılı açıklama yapmak yerine, işçilerin arasına karışmak ve iletişim kurmak, çözüme varabilmenin önemli adımı olacaktır.
Devreye, Vali giriyor.
Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, TOFAŞ’ta Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılımıyla yeni modelin töreninde konuşmuştu. 
Vurguladığı…
“Bu başarı hikayesi, gözünü budaktan sakınmayan, kahraman Türk Metal üyesi emekçilerin alın teriyle yazılmaktadır.”

Halk Kart’lı sosyal proje

Nilüfer Belediyesi, ihtiyaç sahibi kişi ve ailelere gıda desteği verebilmek için “Halk Kart” uygulaması başlattı.
Basın toplantısında konuşan Başkan Mustafa Bozbey, aylık 100 TL tutarında para yüklemeli olarak yürütelecek hizmete, ilk 6 ay için 500 bin TL ayırdıklarını söylüyor.
İlk kartların dağıtıldığını, verilenlerin de katılımıyla herhangi bir tören veya görüntü paylaşılmayacağını belirterek,  böyle bir hassasiyeti de vurguluyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.