Hava Durumu

‘Eski’ yasalarla ‘Yeni’ Türkiye!

Yazının Giriş Tarihi: 26.12.2016 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.12.2016 00:04
Yıllardır...
Anayasa, yasa ve yönetmelikler, farklı yönleriyle tartışılıyor. İktidarların düşünce ve adımlarına göre, ara düzenlemeler yapılıyor.
AK Parti, anayasanın tümü için adım atmasına rağmen, siyasetteki uzlaşmazlık nedeniyle sadece devletin idari yöntemi, aciliyete taşındı.
MHP ittifakıyla...
Çerçevesi çizilen ve yasa tasarısına alınan mini anayasa değişikliği, doğrudan veya referandumla uygulanabilmesi için sürece bağlandı.
Ülkenin istikrarı ve geleceği açısından, ‘Yeni Türkiye’ kavramından söz edilirken, yeni adım da bu doğrultuda gösteriliyor.
Siyasi hayatın gidişatı ve yerel ve genel seçimler, yıllar öncesine ait yasalarla devam ederken, adım atılmıyor.
Seçimlerin temel hükümleri ve seçmen kütüklerine ilişkin tüm esaslar 1961 ve siyasi partiler ile milletvekili seçimi kanunları da, 1983 yılına ait bulunuyor.
Demokrasi sistemi ve siyasi partilerde tartışmalar ve hatta davalar gündeme gelirken, bağlayıcı yeni yasal düzenlemelere ihtiyaç duyuluyor.
Ara düzerlemeler, iktidardaki siyasi partilerin gündeme getirdikleri veya yolunu açacağı düşünce ve uygulamalar olarak, dikkati çekiyor.
Nitelikli demokrasi ve  demokrasi kurumlarını oluşturan siyasi partiler için temel yasaların yeniden yazılması, ihtiyaç olmaya devam ediyor.
2019; seçimler yılı!
Süreç itibariyle söz ettiğimiz ve vurguladığımız kanunlar için muhalefetten de adım yok ve yine ele alınmayacağı düşünçesine sahibiz.

‘Yenileme’ projesiyle Bursa’ya yakışacak

Büyükşehir Belediyesi, Tayyare Kültür Merkezi’ni önce 1990’lı yıllarda ve sonrasıyla ‘Avrupalı’ belediyelerin buluşması için de 2000’li yıllarda yeniledi.
Anıtsal eser bina, kültür merkezi fonksiyonuyla kente hayat verirken, yine kentin simgesi oldu ve şimdi yeniden ‘yenileme’ çalışması yapılıyor.

M.Akif’in akrabası, Bursa’da konuştu

Mehmet Akif Ersoy’un 5. kuşaktan akrabası; Kosova’dan İsa Mulaj, Osmangazi Belediyesi’nin programında konuştu.
Mulaj, “Evimizin baş köşesinde her zaman Akif’in fotoğrafı vardır. Kosova savaşı sırasında evimiz yandı. Yeni bir eve taşındığımızda da  ilk işimiz Mehmet Akif’in fotoğrafını asmak oldu” diyordu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.