Hava Durumu

En yüksek ‘kule konut’, mahkemelik!

Yazının Giriş Tarihi: 20.11.2016 04:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.11.2016 04:18
Nilüfer’de, Çevre Otoyolu’nun Mudanya Karayolu’yla birleştiği kavşakta ‘Central Balat’ adıyla yapılmak istenen kule konut projesi, en yüksek yapı unvanı alacak.
Türkiye ve Bursa’nın önemli meselelerinden yazmaya fırsat bulamadığımız proje, 195 milyon TL tutarındaki bütçesiyle, yine bir başka devasa özelliği taşıyor.
Farklı gruplarda toplam 615 konut ve 40 bağımsız bölümden oluşan alışveriş merkezi ile otopark, projede yer alıyor.
Proje dahilinde, kule tabir edilen ve A Blok’u oluşturan yapıda 450 konut öngörülürken, toplamda 157.5 metre yükseklik anlamına geliyor.
Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi’nin, yürürlüğüyle esas gösterilen imar ve planlama ilkeleri ve kararlarına dayalı olarak, dava ettiğini öğrendik.
Büyükşehir Belediyesi’nin, inşaat hakkına, kentsel dönüşümlerde ilave 0.50 emsal artışını getiren kararın, mahkeme kararıyla iptal edilmesi, birincil itiraz gerekçesi gösteriliyor.
Bölgeye kütle ve nüfus yoğunluğu getireceği, yoğunluklu yapılaşmayı tetikleyeceği, sosyal donatı ve diğer ihtiyaçların önemi, ilave emsal artışı olmasa da, temel itiraz konusu yapılıyor.
Özdelik Tesisleri’nin karşısındaki 28 bin metrekare alanda yapıma başlanması için ilgili kurumlar nezdinde adımlar atılmıştı.
Bursa’da, farklı özellikleriyle önemli yer edinmeye aday yeni gayrimenkul yatırımı, önemli başka bir dönemeçle karşı karşıya kalmış oluyor.

Küçük Babıâli Bursa’da, ‘Bursa Hakimiyet’ farkı

Bugün itibariyle...
Bursa Hakimiyet, uygulamaya konulan bir değişim atılımıyla pırıl pırıl bir yerel gazeteyi, her gün okuyucularına ulaştırmaya başlıyor.
Baskı kalitesini artıran, sayfalarındaki yeni düzenlemelerle daha özel bir Bursa Hakimiyet, yeni bir ilkle farkını bir kez daha göstermiş oluyor.
Medya kentine, yakıştı!

Bursa Hakimiyet’in ‘özel’ eki, popüler gayrimenkul fuarında

Yerli ve yabancı yapı sektörü ve gayrimenkul yatırımcılarını buluşturan CNR Emlak Yatırım Projeleri ve Finansmanı Fuarı, bugün sona eriyor.
Osmangazi Belediyesi, iddialı kentsel dönüşüm projeleriyle gövde gösterisi yaptı. Bursa Hakimiyet’in ‘Osmangazi Kentsel Dönüşüm’ özel eki de ziyaretçilere tanıtımda önemli rol oynadı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.