Hava Durumu

En büyük ilçe olunca, meclisi farklı oluyor!

Yazının Giriş Tarihi: 10.05.2012 08:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.05.2012 08:48
Osmangazi Belediye Meclisi'nde, iktidar ile muhalefetin görüş birliği ve oybirliği olabiliyor, ancak bazı konular ve bazı soru işaretleri, döneme ve gündeme damgasını vuruyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin alt yerel yönetim kurumu olsa da, ilçe belediyesinin sıradan ve kaderci olmaması gerektiği, ana muhalefet tarafından dün yine vurgulandı.
CHP'nin deneyimli sözcüsü Osman Ayradilli, ilçenin geleceğini biçimleyecek üst ölçekli düşünce ve uygulamalara karşı, kurumsal özgün kimliğin gereğinden söz etti.
Bir tuhaflığı da, dikkat çekti.

İlçe belediye meclisinden oybirliğiyle geçen kararların, Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçmesinde sıkıntı yaşadığını belirtiyordu.
Üst yerel yönetim kurumunun meclisine giden kararlar, elbette ki, mutlak onanması gerektiği anlamına gelmiyor. İlgili mevzuat bütünlüğü, ana ilke ve kararlarda, üst yerel yönetimi yetkili kılar.
Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Osmangazi Belediye Meclisi'nden AK Parti'li üyeler de var. Ayradilli de, bu üyelerin, ilçesini temsil görevini tartışmaya açtı ve eleştirdi.
Ayradilli, küçük ve orta ölçekli uçaklara açılmak istenen Yunuseli Havalimanı'na ait yerin, bölge hastanesi olabilmesini gündeme getirirken, bu düşüncesiyle de Başkan Mustafa Dündar'dan olumlu yanıt aldı.

Dündar, Bursa'ya Sağlık Kampusu için yeni arayışlarına karşılık, “Bursa'nın ihtiyaçlarına, böyle bir proje, Yıldırım'dan cevap verecek ise, bu ilçede yapılır. Ancak Yunuseli Havaalanı, artık havaalanı olarak kullanılamaz. Osmangazi'ye bölge hastanesi gerekiyor ise, oraya da gündeme gelebilir.” diye konuştu.

Ortak önerge girişimine ise, olumlu yaklaşmayan Dündar, “Osmangazi'ye bölge hastanesinin yapılması isteniyor ise, bunun için önergeye gerek yok.” yanıtını verdi.   



Yine, “Doğanbey” tartışması

Doğanbey kentsel dönüşümü, Osmangazi Belediye Meclisi'nin bu ayki toplantısında da konuşuldu. Gündem dışı ve ilgili madde görüşmelerinde, CHP ve MHP yine eleştirdi.
MHP sözcüsü Cemil Aydın, konuyu her toplantıda ele alma geleneğini devam ettirdi. Başkan Mustafa Dündar, proje kapsamındaki hak sahiplerinin beklentileri için Ankara'da kurumlara arası protokolün imzalanmasını ve yeni sözleşme aşamasına gelinmesine değindi.
Taahhüt edilenin üzerinde borçlanma çıkardığı gerekçesiyle eleştirilen Toplu Konut İdaresi'nin, maliyette % 30 indirim yapacağını açıklayan Dündar, Aydın'ı yine ikna edemedi. Aydın, hak sahiplerinin, 2007 yılındaki sözleşmede ısrar etme olasılığını gündeme getirdi.
CHP sözcüsü Osman Ayradilli de, projeyi, her yönüyle eleştirirken, özellikle mimari ve kütle yoğunluğu açısından, yine eleştirdi ve Bursa'ya tezatlık olarak niteledi.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.