Hava Durumu

Efsaneleşen Bozbey’in 2014’ü nasıl geçecek?

Yazının Giriş Tarihi: 28.12.2012 09:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.12.2012 09:29

Yaklaşan yerel seçimle beraber, hem hayatının hem siyasi kariyerinin hem de yerel yönetim kariyerinin belki de en zor, en kritik sürecine girmiş oldu.
Büyükşehir Belediyesi’ne adaylığı, yeniden konuşuluyor ve gerçekleşecek mi?  Mevcut görevine, 4. kez talip olacak mı? Çekilecek mi? İleride, mutlak seçilebilir sıradan milletvekili adayı gösterileceği de, olağan olarak yorumlanıyor.
Sönmez Medya’nın yönetici ve yazarlarıyla dün bir araya gelen Bozbey, bazı hususlardaki düşünceleriyle de, yorumu yine bize bırakıyor.
Şu kesin…
Yine, yol ayrımı var!
Yolun biri, Nilüfer Belediyesi, diğeri Büyükşehir Belediyesi olmakla beraber, böylesine çifte yolun başından çekilmek de, düşüncesinde bulunuyor. Kenara çekilmesi de, ancak genel seçimlere kadar olacaktır. İlerisinin TBMM olması, doğal bir süreçtir.
Bozbey, ilçedeki yerel seçim sonuçlarının, Atatürkçüler, Kemalistler, laikler ve ideoloji gibi ölçütler içerisine alınmasını doğru bulmuyor.
Yönetimsel anlayışın yanı sıra, ilçeye, kente ve ülkeye getirilen ve kazandırılan hizmetler ve uygulamaları, farklı ve örnek olabilmelerine, görevine devam ediyor olmasına ölçüt gösteriyor.
Onlarca kişinin, belediye başkanı olabilmeyi düşlediğini, ancak kendisinin de henüz bir karar vermediğini dile getirirken, süreci özellikle siyasi öngörü meselesi olarak yorumluyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin yetki, görev ve sorumluluklarının, il sınırı yapılmış olmasına da özellikle değinirken, açıkçası CHP’nin bu süreci ne derece iyi yönetebileceği akıllara geliyor.
Nilüfer açısından…
AK Parti’nin, genel seçimlerdeki oy düzeyinin 2002’ye kıyasla duraksadığını ve CHP’nin de geçme durumuna geldiğine dikkati çekti. Sonraki genel seçimler için AK Parti’ye % 31- 41 ve CHP’ye de %45- 46 öngörülerinde bulundu.
CHP’nin genel merkezi tarafından yürütülen bir anket çalışmasına göre, Nilüfer için yerel seçimlerde %60’a yaklaşan bir “Mustafa Bozbey-CHP” desteği söz konusu ediliyor.
Kentsel yönetim politikası ve icraatında, AK Parti yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiriyor. Böyle yaparken, kendi yönetimsel bakışını ve farkını da ortaya koymak istiyor.
“Gülümseyin Nilüfer’desiniz.” demelerine karşılık, Büyükşehir Belediyesi’nin de, “Nilüfer, Büyükşehir’le gülümsüyor.” sloganını kullanmaya başlamasını, “Siyaset yapılıyor!” diye eleştiriyor. Ayrıca kırgınlığını da, ifade ediyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin, BursaRay’la beraber ilçeye toplam 800 milyon TL yatırımdan söz edilmesine de hayret ederken, sayılarla konuşuyor:
“BursaRay’ı kenarda tutun, geriye ne kalıyor? Devletin nüfusa göre verdiği aylık paylardan, Büyükşehir Belediyesi’ne % 45’e varan kesinti oluyor.
Bu kesinti, bu ilçeye hizmet için yapılıyor. Son 4 yılda, kesilen 100 milyon TL tutarında, ilçeye ne yapıldı? Büyükşehir bir şey yapmış ise, bana göstermesi lazım.”
Bu arada…
CHP, Nilüfer’deki başarılı sonuçlarla kurumsal siyaset olarak kendisine belirleyici pay çıkarıyor ise, Bozbey’in arzusundaki ve kamuoyunun beklentisindeki Büyükşehir Belediyesi’ne adaylığını, ne şekilde sağlayacaklar ve hedefe ulaştıracaklar?
Çünkü…
Bozbey, kendisini taşıyabilecek ve kurumsal siyasetle beraber, hedefe götürebilecek bir CHP olmasını da, eminiz arzu ediyordur. Aksi durumda, Nilüfer de, Bozbey’e veda etmiş olacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.