Hava Durumu

Edebali tarihe geçti!

Yazının Giriş Tarihi: 09.10.2016 04:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.10.2016 04:50
AS TV’de hazırlayıp sunduğumuz ‘Yerel Bakış’, kentsel gündemi ve kente hizmet edenleri ekranlara taşıyor.
Yeni haftayla…
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’yi konuk ederken, öncesiyle de anlatacağı icraatına ilişkin başlıkların sıralamasını konuştuk.
Bir isteği oldu.
Kültür ve sanat alanında neler yaptıklarını ve neler yapacaklarını, öncelikle konuşmak ve ilk sırada anlatmak istediğini söylüyordu.
Yaygın olarak…
Yerel icraatta, öncelikle fiziki projeler konuşulur.
Yıldırım, iç göçlerle büyüyen ve çarpık yapılaşmasıyla öne sürülen ilçe, ancak…
Edebali, fiziki projelerin yanı sıra, kültür ve sanatı da önemsediklerini ve yan hizmet gibi görmediklerini ortaya koymak istiyordu.
Kültürel ve sanatsal çalışmaları ve faaliyetleri öncelikle anlatırken, artık fiziki mekanların yetersizliğini vurguluyordu.
Yeni etkinlikleri belirtirken…
İhtiyaç durumuna gelen yeni fiziki mekanların yapılabilmesi için yürütülen projeler, özellikleriyle beraber ifade ediyordu.
Yıl içerisiyle…
Tiyatro ve diğer etkinliklerin, okullardan 52 bin öğrenci ve ayrıca 15 bin yetişkin tarafından izlendiğini de, anketlerdeki memnuniyeti de gündeme getiriyordu.
Geleneksel ve klasik müzik sentezine yer verilen, Haldun Dormen’in sahne aldığı, ayrıca Cumalıkızık ve geleneksel karakterlerin canlandırıldığı programla yeni sezon da başladı.
15 Temmuz’daki halk kahramanlığının sahne hazırlığı da yapılıyor. 

Bursa’ya ‘ödüllü’ uyanış

Bursa’nın tarihi ve kültürel kimliği yıllarca konuşuluyordu, ancak…
Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi cami, külliye ve hanlara tümüyle el atması, yanı sıra yeni müzelerin de kurulması, uyanış oldu.
Türkiye Tarihi Kentler Birliği, Merinos Tekstil Sanayi Müzesi’nin ardından, Muradiye Türbeleri Restorasyonu ve Kapalı Çarşı Sağlıklaştırma Projeleri’ni ödüle layık gördü.

İnegöl’e‘çilek’ çalıştayı

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçenin başlıca sektörleri olarak, düzenledikleri, ‘Mobilya’ ve ‘Tarım’ çalıştaylarıyla gelişmeler kaydedildiğini söylüyor.
Yanı sıra, “İnegöl için önemli bir gelir oldu-ğu için meyve olarak çilek çalıştayı gerçekleştireceğiz.” diyor.

Büyükşehir Belediyesi’nden Suriye’ye ‘ambulans’ desteği

Büyükşehir Belediyesi, Suriye’deki iç savaş mağduriyetlerinde görev yapmak üzere, ‘Biz Ümmetiz Platformu’ tarafından düzenlenen ambulans kampanyasına katıldı. Alımı sağlanan 10 ambulansın da yer aldığı toplam 24 ambulans, komşu ülkeye ulaştırılmak üzere yola çıktı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.