Hava Durumu

Edebali’nin “A Takımı”!

Yazının Giriş Tarihi: 17.04.2014 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.04.2014 08:07

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yardımcılarından oluşacak A Takımı’nı belirledi ve atadı.
Şemsettin Hacıoğlu, Şenol Şimşek, Ali Ergün ve Ali Rıza Özmen, meclis üyeleri arasında atandı.
Fen işleri, temizlik, ruhsat ve denetim, yapı kontrol ve işletmelerde Hacıoğlu, kentsel tasarım ile imar ve şehircilikte Şimşek, mali işler ve basın ile park ve bahçelerde Ergün, insan kaynakları ve sağlık işlerinde Özmen.
Memur statüsündeki yardımcılıklarına devam edecek olan Salih Başparmak ve Fatih Polat’ın görev alanlarına da düzenlemeler getirildi.

ORASI ESKİŞEHİR, BURSASI DA BURSA!

Dün… Büyükşehir Belediyesi’nin Bilim ve Teknoloji Merkezi’ndeki basın toplantısıyla “Bilim Şenliği” duyuruldu.
Bilim ve bilimi öğrenebilmenin; bakabilme ve okuyabilmenin ötesinde, dokunarak, hissedilerek ve sözün özüyle yaşandığı yerdeydik.
Anaokulundan liseye, çocukların ve gençlerin aileleri ve okullardan otobüslerle ziyaret ettiği tesiste salıncak ve dönme dolaplar yok, ancak yine çınlatan keyif sesleriyle eğlenilen ve hoşça vakit geçirilen bir eğitim ocağı…
Gözler pırıl pırıl!
Türkiye’de olmayan, yabancı örnekleriyle yarışabilen ve fazlası bile olabilen bu tesis, eğitim ve öğretimdeki yöntemsel başarıyı gösteriyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin ifade ettiği gibi, Bursa, yine örnek olmaya devam ediyor ve böyle de sürecek.
Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin kazandırılmasına varan süreci yöneten ve projeyi yürüten Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bursa Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan’ın mutluluğu, Altepe’nin mutluluğuna ortak oluyordu.
Dolayısıyla…
Yerel seçimlerle sol siyasetin Bursa’ya örnek gösterdiği Eskişehir, bazı estetik yerleri ve görüntüleriyle Avrupa kenti gibi görülebilir, ancak Viyana veya Bursa olamaz.
Eskişehir’de masal kahramanlarıyla albenili parkı vardır, ancak…
Bursa’nın görkemli bilim parkına gelen çocuklar, bilimle eğleniyorlar ve bilgiyle dönüyorlar.
Diğer illerden, İstanbul’dan devlet ve özel okul öğrencilerini görünce, Bursa’nın ayrıca bir turizm değeri kazandığı da anlaşılıyor.
Bir ara…
Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin ziyaretçileri için hatıra olarak yürütülen “BTM dergisi” kapak fotoğrafı çekimine katıldık. Başkan Altepe’yle beraber, dergiye kapak olduk

“İCAT” ÇIKARANA, ”DEVLET BABA” DESTEĞİ!

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde, ilginç bir buluşma içerisinde kaldık.
Bursa Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan’la görüşen ve branşı fizik olan eski okul müdürü Hakkı Altun, bedava enerji kaynaklarının kullanılacağı projelerinden söz ediyordu.
İnegöl’de 10 dönümlük arazisinden güneş panelleriyle ilçenin üçte birine yetecek elektiriği üretecek ve satacak kentli, örnek gösteriliyordu.
Buluşmaya daha sonra ortak olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü M.Latif Deniz, Altun’u ilgiyle dinledi.
Bir “İcat Baba” ile tanışırken, Deniz de, “Devlet Baba” olarak insanlığa böyle katkıyı düşünenlere teknik süreç ve mali desteğini anlattı.

TAK'A DESTEK ÇIĞ GİBİ!

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Birliği’nin başkanlığını yıllardır yürüten Arif Tak, yeni dönem için de güven yaratıyor.
Yapılacak kongreyi değerlendirmek için bir araya gelen 89 odanın başkanı, Tak’a destek için görüş birliği taşıyor. Görüşmeye gelemeyenlerle beraber, 94 odanın desteğinden söz ediliyor.
Bugün…
Basın toplantısı yapılacak.
Destek açıklanacak!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.