Hava Durumu

Edebali’den ulvi düşünce!

Yazının Giriş Tarihi: 09.05.2014 08:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.05.2014 08:40

30 Mart’ın ardından… Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin makam odası, özel kalem müdürlüğü ve koridorlar, botanik parkına dönüştü.
Haliyle…
Edebali’nin hem görevine ilk kez seçilen belediye başkanı olması hem de ilçenin kozmopolit ve gelenekçi toplum yapısı, kutlamayı renklendirdi.
Elde çiçeklerle kutlamaya gidenler ile çiçekleri, süs bitkilerini ve çelenklerini gönderenler, ilginin boyutunu oluşturdular.
Son durum itibariyle…
295 gönderi!
Çiçekler, süs bitkileri, öylece çöpe atılmayıp; ulvi bir davranışla önemli bir hizmet alanına katkının başka türlüsü için kullanılacak.
Edebali, çiçeklerin, süs bitkilerinin satılmasına karar verirken, elde edilecek gelir de, eğitim kurumuna bağışlanacak.
Bugün…
Mezatla satış yapılacak.
Çiçekçiler Odası’na kayıtlı üyelerin de, hayır amaçlı bu uygulamaya ilgi göstermeleri ve böylelikle kendilerinin de bu ulvi davranışa katkı koymaları bekleniyor.
Edebali’yle konuştuk.
Yıldırım ve tüm kent halkının kutlama yoğunluğu ve ilgisinden duygulanırken, özellikle “Yıldırım, çok farklı ve özel bir ilçemiz. Halkımız, duygularını benimle paylaştı. Göreve başlarken de, şahsımı duygulandıran bir destek ve moral kaynağı oldu.” diyordu.
Edebali, çiçeklerin satışından sağla-yacakları gelirin, Millet Mahallesi’ndeki Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’ne bağışlanacağını açıkladı.
Sosyal ve iletişim becerilerinin oluşmasını etkileyen bir genel gelişim bozukluğu olarak bilinen otizm rahatsızlığında, çocuklar genelde öğrenme ve algılama bozukluğu çekiyorlar.
Edebali, otizmli çocukları önemseyen ve sahiplenen bir başka davranışı, bugünkü uygulamayla göstermiş olacak.

 

Yadırgadık!

Yıldırım Belediyesi’nin başkanlık makamına ait özel kalem müdürlüğüyle dün öğleyin iletişim kurduk ve bugüne randevu talebinde bulunduk.
Sabah, görüşebilmek için…
Gün içerisinde, telefon eden olmadı.
Saat 17:00 gibi…
Telefon ettik.
Özel kalem müdürlüğüyle görüştüğümüzde, tarafımıza yanıt için de, “Yarın başkanımızla randevu verilmiyor.” denildiğini öğrenmiş olduk.
Özel kalem müdürünün, böyle dediği söyleniyordu.
Dahası…
Alternatif gün ve saat de, belirtilmedi.
İyi ki, telefon ettik.
Randevu ısrarı ve merakımız yok.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’yi gün içerinde telefonla aradığımızda, daha sonra kendisi aradı ve bir konuyu konuştuk.
Randevuyu söylemedik.
Özel kalem müdürlüğüyle temas ederek, usulüne göre davrandık.
Ayrıcalık da, istemedik.
Ancak…
Yanıt verilme süreci, zamanı, şekli ve karşılaşılan durumu yadırgadık. Yıllardır, böyle bir durumla karşılaşmadık.


Yılın anneleri…

Aslında…
Üzerine düşen sorumluluğu, fedakârlık ve cefakeşlikle duygu ve düşünceleriyle yapan her anne, daima yılın annesidir ve hakları da ödenemez.
Anneler Günü’ne sayılı günler kala…
Bursa Erzurum Dernekleri Fede-rasyonu, özel bir uygulamaya imza atı-yor.
93 Harbi’nde Erzurum’daki Aziziye Tabyası’nın savunulmasında kahramanca davranan Nene Hatun’a, “Yılın Annesi” ödülünün yıldönümü nedeniyle…
Bugün…
Tören düzenleniyor.
Nene Hatun’un da anısına…
Yönetimsel merkez ve sosyal tesisindeki törende, Bursa’ya katkı sağlamış siyaset, iş dünyası ve medyadan bayanların her birine, “yılın annesi” ödülü verilecek.
Bursa Erzurum Dernekleri Fede-rasyonu Başkanı Ömer Ömeroğulları, dünkü görüşmemizde, veciz bir ifadeyle şöyle konuşuyordu:
“Annelerin hakkı ödenmez. Annelerimizin ellerinden öpüyor, hayatta olmayanlara rahmet diliyoruz. İstiklal harbimizde, kucağında, çocuğu gibi top ve mermi taşıyan annelerimiz, işte insanlarımızın özel farkını ve bugünlere varışımızın da öyküsünü oluşturuyor.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.