Hava Durumu

Edebali’den, “kazandıran” hamle!

Yazının Giriş Tarihi: 15.08.2014 08:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.08.2014 08:38

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, önceki dönemde milyonlarca liraya yapılan başlıca büyük işlere el attı.
Yeni ihale dönemi gelince…
Bütçeden aslan payını alan park ve bahçelerin bakım ve sulaması ile asfaltlama ve temizlik ihalelerinden, yeni dönemde tasarruf edilip edilmeyeceği değerlendirildi.
Yürütülen ilgili idari, teknik ve mali çalışmalar doğrultusunda, ihaleye katılım şartnamelerinde düzenlemeler yapılmasına karar verildi.
Yeni ihalelere başlanınca…
Ciddi tasarruflara ulaşıldı.
Geçen yıl 13 milyon TL harcanan, önceki dönemin planlamasına göre yeni yıllık dönemde 17 milyon TL olarak öngörülen park ve bahçelerin bakım ve sulama işi, 3 milyon TL’ye ihale edildi.
Yanı sıra…
Önceki yılda 9 milyon TL harcamaya neden olan asfaltlama işi de, yeni yıllık dönem için 3 milyon 600 bin TL olarak verildi.
Sonuç olarak…
Büyük 2 ihaleyle daha önce toplam 22 milyon TL’ye gerçekleşen işler, yeni ihalelerle 6 milyon 600 bin TL gibi çok daha düşük harcamayla yapılacak.
Bugün…
Bir başka önemli gün!
Önceki 4 ayrı ihaleyle 24 milyon TL olarak yürütülen çöp toplama işleri için bugün yeni ihaleler yapılacak. Bu kez 3 ihale halinde ve bu işte de ciddi maliyet düşüşü bekleniyor.
Park ve bahçelerin bakım ve sulama ile asfaltma işlerini, yeni dönemde farklı firmaların üstlendiklerini, bilgi edindik.
Yeni ihaleler için…
Daha çok firmanın katılımını sağlayacak, rekabeti artıracak ve böylece ciddi maliyet tasarrufunu getirecek şekilde, şartnamelerin düzenlendiğinden söz ediliyor.
Edebali’nin, aynı işin, aynı kalitede ve çok daha düşük maliyetlerle yapılacak olması nedeniyle memnun olduğunu duyuyoruz.
Şimdi…
Gözler, temizlik ihalesinde!

 

ALMANYA'DAN İZLEYİCİ NOTU!

 

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı’yı, AS TV’de Yerel Bakış buluşmasıyla konuk ettik.
Açıkladı…
“İçme suyu sıkıntısı yok!”
Teknik verilere baktık.
Su rezervi, barajlara hiç su gelmese bile Ocak 2015’e kadar yetiyor. Mevcut koşulların devamı durumunda ise, Temmuz 2015’e kadar, su sıkıntısı olmayacağı belirtiliyor.
Yerel Bakış’ı izleyen Almanya’nın Hamburg kentinden gurbetçimiz Nejdet Önen, dün bize telefonla ulaşarak, bir hususu paylaştı.
Öner, “Su sıkıntısının olup olmayacağı, Türkiye’nin tüm kentleri için önemlidir. Ulusal düzeyde, bir milli su politikası gerektiriyor.” diyor.
Bursa’nın su sıkıntısının olmayacağını önemsiyor ve sözlerinin devamında, “Batılı ülkelerde, Almanya’da, su, maden gibi önemlidir, altın gibi kıymetlidir.” şeklinde konuşuyor.
Su savaşlarının konuşulduğu dünyada, su kaynaklarının korunabilmesine değiniyor. Bu nedenle su sahalarının kontrolsüzlüğü ve kiraya verilmesi gibi durumlara, eleştirel uyarıda bulunuyor.

 

KUŞÇUBAŞI EŞREF, FUAT AVNİ'YE KARŞI!

 

Bakanlara yürütülen operasyonlar….
Ardından…
Gelişen paralel yapı operasyonları...
Oluşan süreçle…
Sosyal medyada, gizemli kişiler türedi.
En ünlüsü…
Fuat Avni!
AK Parti’ye muhalif…
Twitter’da Türkiye’den, “fuatavni” hesabına erişim durduruldu, ancak yeni ve farklı kullanıcı hesabıyla adını ve  ve muhalefetini devam ettiriyor.
Takipçi sayısı, 300 bini aştı.
Bu arada…
Fuat Avni’ye; paralel yapıya, Fethullah Gülen’in cemaetine karşıt olarak, “Kuşçubaşı Eşref” adıyla bir başka gizemli kişi de türedi.
Kuşçubaşı Eşref de,  70 bin takipçi sayısına ulaştı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.