Hava Durumu

Durmak yok, eleştiriye devam!

Yazının Giriş Tarihi: 25.07.2012 08:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.07.2012 08:53

Dün…
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) ve Şehir Plancıları Odası (ŞPO), Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirmek üzere, ortak basın toplantısı düzenlediler.
Asıl konudan önce, en yukarıdaki cümleyle dikkati çektiler.
Resmi kurumların önemli karar ve projelerini dava etmeleri nedeniyle tepki yaratıyorlar, hizmeti engellemekle suçlanıyorlar. Bu duruma, dün ön sözle açıklık getirilmek isteniyordu.
Eleştirel görüşler ve idari yargı kurumuna başvuruların, ortak kent sorumluluğu ve mesleki alan konularına dayandığı vurgulandı.
Özellikle…
İMO Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin, Büyükşehir Belediyesi’ndeki dava konusu karar ve projeler sıralarken, “Birileri, mahkemelik olmayı çok mu seviyor?” diye sordu.
Ayrıca…
Kamusal kaynakların dikkatli kullanılmadığı iddiasıyla da, “Babamızın malı değil, çok dikkatli harcamalıyız.” ifadesini kullandı.
Bursa’yı, şampiyonluklarıyla yorumlayan Şahin, ilk sırada, Bursaspor’u gösterdi. Ardından ise, “Yargıya intikal eden kent icraatları şampiyonluğu” tanımıyla bunu sağlayan projeler anlatıldı.
Hatta…
“BHRS, bir gün yargıya gidebilir!” denilirken, yüksek kapasiteli ve hızlı raylı sistem projesinin de dava edilebileceği açıklandı. Dava başvurusuna 5 milyon dolar gerektiği, düşündürüyor.
“Büyükşehir Belediyesi’ne yol haritası.” başlığıyla yapılan açıklamada, bu yerel yönetim kurumunun ulaşım ve     planlama politikaları ele alındı. Askıya alınmış veya yavaş     giden projeler, gündeme taşındı.
Ortak bildiri de, ŞPO Başkanı Füsun Uyanık tarafından okunurken, “Bursa Ulaşım Master Planı yapım çalışmalarına başlanmış, ancak plan hazırlanma sürecindeyken/tamamlanmamışken, batçıklar, kavşaklar, tramvay hattı,   hafif raylı sistem vb. parçacıl ulaşım kararları verilmiştir.” denildi.
Üst ölçekli ana ilke planlarına önceden işlenen yolların açılmadığı veya aksadığı belirtiliyor, Yunuseli’den Mudanya yoluna bağlantıyı sağlayacak proje de, örnekleniyordu.
Sonuç olarak…
İmar planlarında, 17 yıldır duran yolların, ulaşım sorunlarına çözüm için ivedi gerektiği ve hayati önem taşıdığı vurgulandı.
“Durmak yok, eleştiriye devam!”

 

Yaz aylarında, böylesine kirlilik!

Önceki akşam…
AS TV’de, Bursa Hakimiyet yazarları olarak gündemi yorumlarken, Yıldırım Belediyesi’nin Kaplıkaya Cazibe Merkezi’nden yayın yapıldı.
Doğayla iç içe, planlı semt bütünlüğüne sahip Kaplıkaya Cazibe Merkezi’nin kente şans olduğundan söz ediliyordu.
Havası güzeldir, oraların… Hafta sonları ve akşamları ise, hava kirliliği yaşanıyor.
Mangallar nedeniyle kötü kokular ve dumanlar yayılıyor. En başta yanındaki siteler et-kileniyor, pencereler açılamıyor.
Yıldırım Belediye Bakanı Özgen Keskin’in devreye girip, mangal yakmaya son verdirmesi ve düzenli denetim yaptırması isteniyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.