Hava Durumu

“Durmak yok, atamaya devam”

Yazının Giriş Tarihi: 22.05.2014 08:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.05.2014 08:38

Büyükşehir Belediyesi’nde başkan değişmedi, ancak yeni dönemle yönetimsel kadro masalarının sahipleri değişiyor.
Ardı ardına…
Atamalar devam ediyor.
Yeni kararlar var.
5 daire başkanlığı ve 3 müdürlüğe atama yapıldı.
İl sınırına dönüşümle…
Strateji ve koordinasyon açısından önemle kurulan yeni daire başkanlıklarına atamalar, ilk kez uygulamaya geçirildi.
Sahil Hizmetleri Dairesi’nin başına Hakan Bebek ve Kırsal Hizmet Dairesi’nin başına Yetişkan Keskin atandı. Kırsal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Kırsal Kalkınma Şube Müdürlüğü’nün yürütmesine, Özgür Ellice atandı.
Bazı mevcut daire başkanlarının içerisinden oluşturulan diğer yeni çifte daire başkanlığının teslim edileceği bürokratlar da belirlendi.
Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı olarak İsmail Aksoy ile Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı olarak Eren Kural görevlendirildiler.
Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda da, bütçe ve finans ile giderler müdürlüklerinin birleştirilmesiyle de Muhasebe ve Finansman Şube Müdürlüğü kuruldu ve Yaşar Eren’e teslim edildi.
Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı da, el değiştirdi. Yıldırım Kocabey’in yerine, Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Mustafa Tekin Akış getirildi. Akış’ın bıraktığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü de, Barbaros Cihangir’in yönetiminde olacak.
Atanan bazı isimler, ortak özellik taşıyor.
Bebek, Keskin, Ellice ve Eren, kapatılan ve kadrosu Büyükşehir Belediyesi’yle birleştirilen eski il özel idaresi mensubuydular.
Eski kurumda, Bebek’in imar dairesini yönettiğini, Keskin’in tarımsal hizmetler şube müdürlüğünü yönettiğini, Ellice’nin yüksek ziraat mühendisi olarak görev yaptığını, Aksoy’un eski köy hizmetleri kurumundan olduğunu ve Eren’in de muhasebe müdürlüğü kadrosunda bulunduğunu öğrendik.
Büyükşehir Belediyesi’nde Raylı Sistem ve Etüt Proje daireleri kaldırıldı. İlgili diğer dairelerin görev kapsamı içerisinde, konuları yürütülecek. Raylı Sistem Dairesi’nin başındaki son bürokrat olan Kural, daha öncesinde görev yaptığı benzer bir çatı daireyi de yönetmişti.
Kapatılan il özel idaresindeki görevlerini aslen yürüten veya uygun kadroya sahip daire başkanları ve şube müdürlerinin özel durumu da, yeniden yapılanmaya yansıyor.
Bazı mevcut ve yeni kurulan daire ve şube müdürlüklerine yöneliklik atamalar, önümüzdeki günlerde devam edecek.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, statü ve kadro mevzuatındaki yeni düzenlemelerle beraber, ikinci döneminde köklü bir yeniden yapılanma gerçekleştiriyor.

Zor günlerde, Bursa farkı!

Başka topraklardaki acılara ortak olan, zor günlerde kendini o topraklara götüren, destek ve yardım elini de uzatan Bursa, Soma’da da dikkati çekiyor.
Soma’daki maden ocağında yaşanan facianın ardından, Büyükşehir Belediyesi’nce, arama ve kurtarmaya araç ve teknik destek, yanı sıra yardım eli uzatılmıştı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile beraberindeki heyet, Soma’da üzüntülü aileleri ve şehitliği ziyaret etti.
Bosna Savaşı’ndan Marmara depremine, Bursa’nın üzerine düşeni yine yapacağı ve yapmaya devam edeceği, belediye başkanlarınca yeniden vurgulanmış oluyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.