Hava Durumu

Dündar ve Keskin’de, rota Büyükşehir mi?

Yazının Giriş Tarihi: 17.07.2012 23:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.07.2012 23:36

Takvim hesabıyla uzun gözüken zaman, siyaseten pek öyle değil. Duyumlarımız, söylentiler ve kulisler, yine renkli seçim olacağını gösteriyor.

Gözler AK Parti’de!
AK Parti’de, en büyük 2 büyük ilçenin belediye başkanları, Büyükşehir aday adaylığıyla konuşulmaya başlandı. Son yerel seçimlere göre, böyle bir durum da, ilk kez söz konusu oluyor.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin’in, hedef büyüttükleri ve özel süreç yönetimi oluşturdukları konuşuluyor. Doğruluğunun yalanlanması da, olağan gelişme olacaktır.
Zaten…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin aynı siyasi partili olması, özellikle zamanlama açısından olası demokratik iç rekabetin dışa vurulmasına engel oluşturuyor. AK Parti’nin hem kurumsal normları ve otoriterliği hem de siyaset etiği açısından, “Henüz çok erken.” yorumları da yapılıyor.
Önceki dönemde Osmangazi ilçesini yöneten Recep Altepe, bağlı bulunduğu siyasi partisinin tercihiyle bir üst mertebeye yükselmişti.
Altepe, hem siyaset mertebeleri hem de Yıldırım ve Büyükşehir belediyelerin meclis üyeliklerinin ardından, yerel yönetim kariyerinin zirvesinde bulunuyor. Bazı hizmet düşünceleri ve adımlarına karşı, ilginç ve düşündüren olumsuz süreçler ve sonuçlarla karşılaşırken, vites büyüttü.
Süreç itibariyle…
Hasat dönemi başlatan Altepe, vaat ettiği ve seçim beyannamesi dışında gelişen düşüncelere dayalı hizmetleri, projeleri, son 2 yıla sığdırmak isteyecektir.
Ötesi…
Bir ilki başarmak ve yeniden seçilmek olacaktır.
En büyük ilçelerin belediye başkanlarının Büyükşehir aday adaylığı söylentilerinin nereye varacağı, süreç itibariyle zaman meselesidir. AK Parti’nin yerel ve merkezi yönetimsel tutumu, belirleyici olacaktır.
Çifte sürpriz söylenti, AS TV’de gündeme taşındı.
Bursa Hakimiyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aysın Komitgan’ın yönetimindeki 8. Gün’de, durum değerlendirmesi yapıldı. Bu sütunların yazarı bendeniz ile Okan Tuna ve Hasan Boztürk’ün de katılımıyla…

 

BUSKİ eleştiri odağı!

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (BUSKİ) otomasyon sistemindeki yeni yazılımla dönemiyle beraber, şikâyetler yoğunlaştı.
Faturalarına, bankalardan otomatik ödeme talimatı veren abonelerin, BUSKİ’deki söz konusu teknik sorun nedeniyle ödememe durumuna düştükleri öğrenildi. 11 Temmuz’da başlayan sorunlara da henüz tam bir çözüm bulunamadığı, dün bize ulaşan notlar arasındaydı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.