Hava Durumu

Dündar’ın belediyesi, Büyükşehir’le yarışta!

Yazının Giriş Tarihi: 17.04.2015 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.04.2015 08:12
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Büyükşehir Belediyesi’ne başkan adayı olacağı konuşuluyordu, ancak…
Arzusu olsa bile, gidişatla duruşunu bozmadı.
Dün…
Dündar, 2. döneminin 1. yıldönümü nedeniyle basın toplantısı düzenlerken, sunum ve açıklamaları itibariyle 6. yıldönümü vurgulanıyordu.
Büyükşehir Belediyesi’nin himaye ve gölgesinde kalmak istemeyen ve böyle olduğunu icraatıyla göstermeyi düşünen bir ilçe belediye başkanı gördük.
Fiziki projelere bakıldığında…
Büyükşehir belediyelerinin tümünde bile olmayan ve düşünülmeyen, il belediyelerinin önüne geçen uygulamalar, 6 yılın öncesi ve sonrasıyla anlatılıyordu.
Belediyecilikte temel ve öncelik görülen çöp toplama, asfatlama ve kaldırımlar gibi hizmetlerden söz edilmeyip, yönetimsel ilke, projelere bakış ve uygulamalar önemseniyordu.
Dündar, şehir, insan ve demokrasi kavramlarını ilke kabul eden bir yerel yönetim kurumunu gözler önüne sermeyi öncelik edinirken, iddialı konuşuyordu.
Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Kent Meydanı ile ilçe belediyesi arasındaki bölgeye yönelik proje için “Bursa’yı gerçek kent meydanına kavuşturacağız.” diyordu.
Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal tesisleşme atağını anımsarken, kendi uygulamalarına da dikkatleri çekerek,  “Sosyal tesisleşmede, rüştümüzü ispat ettik.” ifadesini kullanıyordu.
Çağdaş kentleşme, çehre değişikliği vurgulandı.
Soğanlı örneklemesiyle Türkiye’de iddialı bir kentsel dönüşüm adımı atılacağını, ilk döneminde de 2 milyon metrekare alanla 225 milyon TL kamulaştırma yapıldığını söylüyordu.
2019 süreci ve ötesi için…
Farklı, büyük düşüncelere kapıldık.

ARINÇ'LI DÖNEMLE 4 YILIN BULUŞMASI…

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa’nın milletvekili ve AK Parti’nin yerel teşkilatının ağabeyi olarak, bugün 4 yılı konuşacak.
Köşe yazarlarıyla…
Crowne Plaza Bursa’da saat 09:30’da buluşuyor.
Bursa’ya 4 yıl öncesiyle hizmet vaatleri ve hedefleri, gelinen son durum değerlendirmesiyle beraber, kamuoyuna açıklanacak.
Sorulara yanıtlarıyla…
Önemli açıklamalar bekleniyor.

ADAY OLAMADI, KENARA ÇEKİLMEDİ!

AK Parti’deki milletvekili aday adaylığı süreci, kente hem genel seçim havasını yaşatmaya başladı hem de kurumsal siyaset propagandası oluşturdu.
Dağ yöresinin iddialı bir ismi olarak dikkati çeken, ancak aday listeye giremeyen Mustafa Avşar,  kenara çekilmeden sahada bulunmaya devam ediyor.
Teşekkür ziyaretleri yapıyor. Davetler düzenliyor. 
Osmangazi’nin muhtarlarına dün yemekli daveti vardı. Osmangazi Muhtarlar Derneği Başkanı Ferruh Sevimgil de, katılımcılar arasındaydı.
İşadamı Avşar, kente ve ülkeye hizmet edebime düşüncesiyle aday adaylığının da ardından, “Bu şarkı, daha bitmedi.” diye konuşuyor.

MHP’NİN ADAYLARI VİTRİNE ÇIKIYOR…

MHP Genel Merkezi, aralarında Bursa’nın da yer aldığı belirli kentlerde, iddialı olmak ve yükseliş kaydetmek istiyor.
Bursa’daki adaylarla…
Bugün, tanıtım var.
Saat 10:00 için..
Gazeteciler, Wamtes Tesisleri’ne davet edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.