Hava Durumu

DSP’den, topluma referandum uyarısı!

Yazının Giriş Tarihi: 14.12.2016 01:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.12.2016 01:45
AK Parti, başbakanlığı kaldıracak yeni cumhurbaşkanlığı sistemini, MHP’nin de desteğiyle gerçekleştirmek istiyor.
Dün konuğumuz olan DSP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özbilge, iktidarın, ‘tek adam’ dönemine dayalı yönetim için keyfiyet gösterdiğini savunuyor.
Yasama, yürütme ve yargının, tek elden kontrol edilmek ve yönetilmek isteneceğini iddia eden Özbilge, “Oluşacak yeni yönetim dönemi için demokrasiden söz edilemez.” şeklinde görüş belirtiyor.
AK Parti’nin, 14 yıldır tek başına iktidarda olduğunu anımsatarak, “Yeni başkanlık sisteminin gerekli gösterilmesi ve Türkiye’nin önünü açacağından söz edilmesi, yanı sıra buna DSP olarak ‘Evet’ denilmesi, mümkün değildir” ifadesini kullanıyor.
Özbilge, parlamenter sistemin, Türkiye ve DSP için vazgeçilmez olduğunu dile getirirken, genel gidişatla “DSP, bütün toplumdan oy alabilecek siyasi partidir” diyordu.
Sıcak gündemle...
Parlamentodan beklenti vurgulanıyor.
Yeni anayasa değişikliğinin, sağduyulu siyasetle TBMM Genel Kurulu’nda referunduma neden olmadan reddedilmesini umuyor.
Olası referandum süreciyle...
Toplumu uyaracaklarını belirterek, “Türkiye’yi bekleyen ve yaşayacağı muhtemel tehlikeleri ve tehditleri anlatmak üzere, halkımızı aydınlatacağız ve bu nedenle sokaklarda olacağız” diye konuşuyor.
Özbilge, yeniden oluşan ve yeniden yer aldığı DSP PM’nin, bu hafta gidişatı değerlendireceğini ifade ediyor.

İMO camiasında dayanışma gecesi

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin camiası, sürdürülen bir geleneğiyle önümüzdeki günlerde ‘dayanışma’ gecesinde bir araya gelecek.
Mehmet Albayrak’ın başkanlığındaki yönetim kurulu, 16 Aralık’ta Crowne Plaza Bursa’daki buluşma için üyelere davette bulundu.
Farklı kuşaklar için anlamlı buluşma

İnşaat araçları tehlike saçıyor

Bursa’nın trafik sorunu içerisinde, kamyonlar ve beton harcı götüren araçların şerit ihlalleri ve aşırı hız yapmaları, tehlike yaratıyor.
Trafiğin parçası durumuna gelen inşaat araçlarında, şeritlerini kullanmayanların sıklığının yanı sıra, otomobillere selektör ve kornayla tacizde bulunanlar oluyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.