Hava Durumu

DOSAB gerçeğini Bursa öğrenecek!

Yazının Giriş Tarihi: 18.08.2014 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.08.2014 08:25

Bugün…Önemli gün!Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nin (DOSAB) planladığı ve tartışmalara neden olan elektrik ve buhar üretim tesisi projesi, AS TV’de konuşulacak.
AS TV Haber Müdürü Erdal Çatalkaya’nın yönetiminde saat 20:30’da canlı yayınlanacak Satırbaşı’nda, DOSAB Bölge Müdürü Serhat Şengül konuk edilecek.
Kentin gündemine getirilen iddialara ilişkin olarak da, Bursa Hakimiyet yazarları olarak Ersel Peker’le beraber,  soru işaretlerini Şengül’le ele alacağız.
Yorumlarımız olacak.
Açıkçası…
DOSAB gerçeği, AS TV’de!
Projeye neden ihtiyaç duyulduğu, daha farklı yöntemin düşünülüp düşünülmediği, çevreci tartışmalar, iddialar ve sürecin son durumu konuşulacak.
Bazı çevrelerin ve kendilerini öne süren bazı kişilerin öne sürdüğü eleştirel düşünce ve tepkiler, doğru ve veya yanlış mı?
Yarın itibariyle…
Soru işaretinin yanıtsız kalmamasını ve tartışmaların sona ermesini gerektiren buluşma, halkın önünde canlı yayınla gerçekleştiriliyor.
Bursa halkına, çağrımız var!
Lütfen…
Bu yayını izleyiniz!
Doğru sanılan yanlışlar ve asıl doğrular...
Şengül’e sorulacak.
Yanıtlayacak!
Yayıncılık olarak…
Tartışmaların, eleştirilen odağına çekilen bir uygulama düşüncesi ve projesinin,  neden ve soru işaretlerine yanıtlarıyla beraber, bilinmesini sağlayabilmektir.

 

NE OLACAK BURSASPOR'UN HALİ!

 

Bursaspor…
Kentin değeridir, markasıdır.
Önemsenmeyi, sahiplenmeyi gerektirir.
Ancak…
Hayır kurumu gibi değil…
Gönülle…
Bursaspor’da, 85-90 TL’den satışa sunulan yeni sezon formaların satışı iyi gitmiyor, ancak Trabzonspor, daha pahalıya, iyi satabiliyor.
Çünkü…
Trabzonspor!
Yeni stadyumun Bursaspor’a verilebilmesi ortaya atılıyor.
Büyük takımlarla oynanan maçlar, birkaç yüz TL’ye izletilecekse, böyle ücretlendirme taraftara yanlıştır ve yeni stadyum da hiç dolmaz.
Bursaspor, Fenerbahçe’nin Düzce’nin Topuk Yaylası’ndaki tesis ve işletmeciliği gibi modeli, kentindeki Uludağ için örnek almalıdır.
Diyenler olur, belki…
“Belediye yapsın!”
Bu da, doğru değil.
Beceri ve başarı şart!
Dahası…
Parayı da, iyi yönetmek gerekiyor.
Hale bakın…
Sezonla elde edilebilecek Avrupa arenasına, sürpriz eleme turuyla katılım gösterilemiyor. Silik bir takıma gol atamadan ve penaltıyı beceremeden eleniyor.

 

İŞLETMECİLİKTE “FARK”, BÖYLE OLUYOR!

 

Bursa, marka kazandı.
“Derebahçe”
Sanayi kenti Bursa, ticarette de parlamalıdır.
Turizm kenti olabilmeyi hedefleyip, özellikle İstanbul’u rakip görmek yerine avantaja dönüştürmek istiyorsak, hizmet sektörü önemlidir.
Sosyal açıdan…
Markalar doğmalı.
Ticarette, işlerin iyi gitmediğini ve eskiye göre kötü olduğunu söyleyenlerin arasında, kendisini yenilemeyen, sektör yenilemeyen ve değişime kapalı olanların bulunduğunu düşünüyoruz.
Doburca’daki derenin kenarına kurulan “Derebahçe” sosyal tesisleri, daima kent içi ve dışından konuklarıyla kalabalık oluyor.
Nezih ortam.
Çeşitlilik.
Her bütçeye, hitap ediyor.
Çocuklara oyun alanı.
Mescit.
Tuvaletleri bakımlı.
İnternet hizmeti.
Rıdvan Gültekin’in işletmeciliğini yürüttüğü Derebahçe, Bursa’nın artık hizmet sektöründe de ihtiyaç duyduğu bir markanın doğuşu, adıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.