Hava Durumu

Doğanbey trajedisi!

Yazının Giriş Tarihi: 17.12.2012 01:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.12.2012 01:17

Bu kentin en merkezindeki Doğanbey kentsel dönüşümü, modern kentleşme ve yer sahipleriyle çoğunluklu uzlaşı gerekçesiyle yerel yönetimce örnek gösteriliyor.
Önemle vurgulanan Doğanbey uygulaması, böyle bir duruma rağmen, daima tartışma konusu olmaya devam ediyor.
Aradan geçen zamanla beraber, yer sahiplerinin geneli itibariyle “Yandım Allah” misali bir hayatın içerisinde bulunuyorlar. Sorun ve beklentilerinin mücadelesiyle ses yükseltiyorlar.
…Ve!
Doğanbey Konutları Komşu Birliği Derneği Başkan Yardımcısı Emrah Tepe, bu sütunların yazarı olarak, bize yeni bir S.O.S. mesajı iletti.
Twitter aracılığıyla “Doğanbey Konutları’nda doğalgaz sorunu çözülemediği için 23 katlı binalarda insanlar soğuktan titriyorlar.” deniliyor.
Ardından…
Bir yorumunda ise, “2007’de sürüldüler, yıllarca kiralarda süründüler, borçlandırıldılar, evlerinden atıldılar, şimdi de donuyorlar. Doğanbey’in çilesi bitmedi.” ifadesi kullanılıyor.
Durum böyleyken…
Osmangazi Belediye Meclisi’nde MHP’nin sözcülüğünü yürüten Cemil Aydın, yeni dertlenmeye ilgili olarak, dün bir yorumunu bize iletti.
Türkiye’ye sığınan Suriyeliler’e Osmangazi Belediyesi’nce yardım gönderilmesini ele alarak,  “Sayın Mustafa Dündar, Kilis’te Suriyeli mültecilere gıda ve giyim yardımı yaparken, Doğanbey’de kendi vatandaşları soğuktan donu-yor.” diyor.
Evrensel bir duyguyla yardım eli uzatılmasına söz yoktu, ancak Bursa’daki görevi itibariyle çelişkili davrandığı gerekçesiyle Dündar’ı eleştiriyordu.
Doğanbey uygulamasıyla evlerine yerleşenlerin bu kez ısınma sorununa değinerek, “Doğalgaz sorunu, bir türlü çözülemiyor. Blokların baca inşasında problem var. Bursagaz, sorumluluk kabul etmiyor ve onay vermiyor. Ortada     sorunu çözecek muhatap arıyor hak sahipleri…” şeklinde konuşuyor.
Çözümün, belli bir maliyet gerektirdiğini belirtirken,  “TOKİ mi,  Osmangazi Belediyesi mi, yüklenici firma mı çözecek? Kimse net bir cevap vermiyor.” eleştirisinde bulunuyor.
Aydın, elektrikli sobalar ve tüp gazlarla ısınma ihtiyacını gidermeye çalışan hak sahiplerinin çok zor durumda olduğunu ifade ederek, kamusal ve kurumsal sorumluluğunun gereğinden söz ediyor.
Doğanbey uygulaması, hem Büyükşehir hem de Osmangazi belediyelerince övgüyle anlatılıyor, yeni kentsel dönüşüm politikasına örnek gösteriliyor.
Hak sahipleri ise, yeni ev sahibi olmak isterken, dert sahibi olduklarını söylüyorlar. Çözümler, beklentiler ve eleştirileriyle de, mücadeleye devam ediyorlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.