Hava Durumu

Doğanbey tesadüfü…

Yazının Giriş Tarihi: 02.03.2012 08:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.03.2012 08:51
Doğanbey kentsel dönüşümü, projeyi başlatan ve eleştiren tarafların dün aynı gündeki tesadüfi açıklamalarıyla yeniden gündeme geldi.
İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin, kendi kongreleri öncesinde, Bursa hakimiyet'e konuk oldu.
Meslek ve meslektaşlara yönelik politika kadar, kamusal sorumluluk vurgusu da yapan Şahin, planlı, çağdaş kentleşme ve güvenli yapılaşmaya değindi.
Bursa için özellikle bir kentsel dönüşüm yasası gereğini, çok önceden gündeme getirdiklerini anımsattı.
Doğanbey uygulamasını, olumsuz bir deneyim olarak niteledi.
Planlama, kent kimliği ve mimarisi ve sosyal açıdan, itiraz gerekçelerini de yeniden vurguladı. Sürecin şeffaf yürütülmediği ve diyalog zafiyeti olduğunu da dile getirdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, Osmangazi Kent Konseyi Yürütme Kurulu'nun ziyaretinde, uygulamadan övgüyle söz etti.
Marka kent hedefi ve bu yönde planlı kentleşmenin temel gereğinden söz eden Altepe, ilçe belediye başkanıyken başlatılan Doğanbey kentsel dönüşümünü de örnek gösterdi.
Uygulama alanındaki mülkiyetleriyle hak sahibi olanların son aylarda kentin gündemine taşıdığı eleştirilere de yanıt vermek istiyordu.
“Doğanbey'de ne oldu?” diye soruyor ve ardından da; “70 bin TL değerinde yeri olan şimdi 350 bin TL değerinde daire sahibi oluyor. Yer sahipleri açısından dünyanın en şanslı dönüşümü Doğanbey'de yapıldı. Türkiye'de yer sahiplerine en az 3 kat kazandıran böyle bir projeyi bir daha yapan olursa alnından öperim.” yanıtını veriyordu.
Büyük büyük kentler için önemsenen kentsel dönüşüm, Bursa'nın kendi Doğanbey uygulamasıyla birkaç yıldır yürütülüyor, ancak tartışılıyor.
Kent ve kentlinin bir parçasını ilgilendiren böyle önemli, ancak yeni ve çok yönlü projelerde, özel süreç yönetimi de gözardı edilmemelidir.



Şahin, yeniden iddialı!

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin, yıllara dayalı deneyimle yeniden aday ve yine iddialı.
Meslek mensupları ve meslek kuruluşu olmanın da ötesinde… Bir kamusal fayda katılımcılığı, Şahin'in görev döneminde dikkatleri çekiyordu.
Kentin bugünü ve geleceğine yönelik çarpıcı çalışma ve açıklamalar, sıklıkla gündeme geldi. Dün, “Halk tarafından kulak verilen bir mesleki kuruluşuz.” yorumunda bulundu.
Geçen yıl yapılan Ulusal İnşaat Yönetimi Kongresi, özellikle 81 akademisyenin katılımıyla Türkiye için önemli bir deneyim ve öngörü zemini sağladı.
Bazı yasama adımları ve gereği hakkında İMO Bursa'nın görüşlerinin alınması da, önemli bir gösterge…


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.