Hava Durumu

Doğanbey tartışmaları,Facebook’a da sıçradı!

Yazının Giriş Tarihi: 26.08.2012 08:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.08.2012 08:58

Semih Pala, kendisine has üslubuyla düşünce ve yorumlarını internet sitesiyle paylaşıyor, yerel yönetimlerin geçen dönemine damga vuruyordu. Epey bir zamandır da, popüler sosyal medya sitesi Facebook’ta çok faal oluyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin başkan danışmanlığını, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nin koordinatörlüğünü ve Bursa Kent Konseyi’nin de başkanlığını yürütüyor.
Görevler, böyle olunca…
Dinamik iletişim kurulabilen ve alenen karşılıklı diyalogların yapılabildiği Facebook’ta, Pala’nın sayfasına özel ilgi ve merak oluyor.
Çok konuşulan ve tartışılan Doğanbey kentsel dönüşümü, daha önce Büyükşehir Belediyesi’ne meclis üyeliği yapan inşaat mühendisi Pala’nın gündeminden düşmüyor.
Birkaç haftadır sayfasına taşıdığı yorumlarla söz düelloları gelişti. Yazılanlar sayfa tutulmaya devam edilirken, son 48 saatte trafik hızlandı.
Önceki gün…
Pala,  “Doğanbey Yolları Açıldı... Haydi Bursa Doğanbey’e... Doğanbey’de yeni bir dünya var.... Yeni bir kent var... Gidin ve gözlerinizle görün... Arabanızla veya yaya olarak gidin… Haşim İşcan’dan girin, Fevzi Çakmak’tan çıkın... Fevzi Çakmak’tan girin, Haşim İşcan’dan çıkın... Modern ve çağdaş Bursa’yı gidin ve görün... Bakın, orada başka bir dünya var...” demişti.
Belediye başkanları ve devasa görüntünün eleştirilmesine rağmen, kentliler arasında, “Sayın Başkan, gitmeye gerek yok zaten, her yerden gözüküyor mübarek.” diyen kadar,   “İyi söylüyorsunuz da,  peki Tophane’den hiç manzaraya baktınız mı?” diye soran da oldu.
Elbette ki…
Olumlu düşünenler ve destekleyen de, öyle az değil. Böyle yorumda bulunanlara karşılık, Osmangazi Belediye Meclisi’nin MHP’li üyesi Ali Osman Memiş de, “Semih Bey, ortaya bir şey atıyor, şakşakçıları başlıyor savunmaya, bu ucubenin neyini savunuyorsunuz kardeşim.” şeklinde konuşuyordu.
“Şakşakçı” denilmesine sessiz kalmayan Pala da, “Sayın Memiş, şakşakçı ifadenize üzüldüm... Burada konunun lehinde yazan kimseleri tanımıyorum. Hiç tanımadığım kimseler medenice ve cesurca ortaya çıkıp böylesine bir zor konuda görüşlerini söylüyorlar. Bu kimseleri şakşakçı diye tanımlamak doğru değil... Her geçen gün, Doğanbey Bölgesi’nin değeri daha da anlaşılıyor.” karşılığını veriyor.
Dün…
Doğanbey kentsel dönüşümündeki hak sahiplerine seslenen Pala, “TOKİ ile olan sorunları Doğanbey Bölgesi karıştırmamak lazım... Doğanbey Bölgesinin değeri her geçen saat artıyor... Kentin ortasında modern bir yerleşimde kim oturmak istemez.” ifadesini kullanıyor.
Ayrıca…
Hak ve mücadele çalışmaları içerisindeki hak sahiplerini uyarıyor ve “Birileri, bazıları kasten veya bilmeyerek sizin üstünüzden ideolojik politika yapıyorlar...  Doğanbey bahane, onların hedefinde Büyükşehir Belediye Başkanı var...” sözüyle de, dikkati çekiyor.
Semih Pala, Doğanbey kentsel dönüşüm uygulamasını, kentsel koşullar, bilimsel ve yöntem açısından olumlu buluyor. Eleştirenlere karşı demokratik hoşgörü ve ikna politikası yürütmeye özen gösteriyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.