Hava Durumu

Doğanbey’de, bu da mı olacaktı?

Yazının Giriş Tarihi: 17.07.2012 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.07.2012 08:21

 

 

Doğanbey uygulaması, ilk düşünce ve ilk başlangıcıyla modeldi.

Taraf resmi kurumların süreç yönetimi, projeyi tartışılmaların odağında bıraktı. Bu kurumların, yönetimsel davranış ve bazı ara kararları… Yer karşılığında hak sahibi yapılanların da, en başta farkına varamadıkları veya göz ardı ettikleri bazı hususlar ve sonucunda başlatılan hukuk mücadelesi…
Süreç de uzadı!
Kendilerini “Doğanbey mağdurları” olarak tanımlamaya başlayan hak sahipleri, dernekleşmişlerdi. İnternetin, popüler sosyal paylaşım sitelerinde örgütlendiler.
Siyasetten soyutlar. Sadece seslerini duyurmak ve muhatap bulmak istiyorlar. Hiçbir muhalif siyasi parti, onlar kadar da sesini duyuramadı.
Dün…
Doğanbey Konutları’nın 17. katından atlayan bir kentli, hayatına son verdi. Mağdur bir hak sahibi ailesinin oğluydu. Bu proje ve süreciyle oluşan sorunlara çözüm bekleyenler arasındaydı.
Uzayan süreçte, yeni evlerine zamanında giremeyen ve daha önce ev sahibiyken, borçlandırma nedeniyle kiracı yapılan camiada, tepki attı.
Henüz 36 yaşındaki genç, işsizliği ve psikolojik rahatsızlığıyla öne çıkıyordu. Doğanbey camiasına göre, hak sahibi olarak söz ediliyor. Gencin, bir yerel televizyonun canlı yayınına katıldığı da öğreniliyordu.
TOKİ Doğanbey adıyla örgütlenen camianın resmi Twitter sayfası, saat 15:05’te intiharı duyurdu ve “Evi verilmeyen bir Doğanbey mağduru, az önce intihar etti.” denildi. Aynı mesaj, önce Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a, 1 dakika arayla iletildi.
Bu arada…
Deprem biliminin önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, ana muhalefetin milletvekili olarak, projeyi, TBMM Genel Kurulu’nun kürsüne fotoğrafıyla taşımıştı.
Afet riski altındaki yerlerin sağlıklaştırılmasını, kentsel dönüşüm uygulamalarıyla öngören yasa da yürürlüğe girince ve Bursa’da da tören yapılınca…
Kendi Twitter sayfasında, Bursa’ya değindi.
Geçen hafta, “Kentsel Dönüşüm de mağdur olmamak için BURSA Doğanbey TOKİ Mağdurlarının durumunu izleyiniz.” diyordu.
Takiben diğer mesajıyla “Kentsel yenileme, iyileştirme ve dönüşümün sosyal, kültürel, estetik ve ekonomik unsurları vardır. Yalnız beton ve demir olarak göremezsiniz.” yorumunda bulunuyordu.
Samsun’da Toplu Konut İdaresi’nin kentsel dönüşüm uygulamasıyla yapılan yeni konutların sular altında kalması ve can kaybına neden olması, büyük yankı yarattı.
Yeni Kentsel dönüşüme dayalı can kaybı, bu kez bir intihar olayıyla Bursa’da mı yaşanmış oluyor?
Yanıtın ne olacağı ve hemen hüküm verilip verilemeyeceği de tartışılıyor, ancak TOKİ Doğanbey camiasının yorumu ve yanıtı da, aynı gün oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.