Hava Durumu

“Deprem” riskinde, şaşırtan bürokrasi!

Yazının Giriş Tarihi: 18.01.2013 08:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.01.2013 08:42

Kısa bir süre önce…
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın basın toplantısıyla son durumu anlatması, seçmene hesap verebilme ve iletişim açısından örnek davranıştı.
Bursa’ya düşünülen ve vaatlerden kentsel dönüşüm ve özel yasa düşüncesi, tüm ülkeye esas alınan model olarak lanse edildi.
Bursa’nın, İstanbul ve Kocaeli’yle beraber, deprem riskine karşı kentsel dönüşümde öncelikli illeri arasına alındığı da vurgulandı.
Afet açısından…
Öncelikli ele alınan Bursa, İstanbul ve Kocaeli’de, kentsel dönüşüm şube müdürlükleri kurulduğuna da dikkat çekildi.
Bursa’da, bir devletin kurumunun eski binası da, deprem riski gerekçesiyle yıkıldı. Kentsel dönüşüme, töreni yapılmıştı.
Bunları anlatırken…
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın il müdürlüğünde, Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü’nün henüz oluşturulmadığını duyuruyoruz. Kadro yapılandırması bir yana,  şube müdürü bile atanmadığı bilgisi dolaşıyor.
Ayrıca…
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden bağımsız, üst ölçekli politika ve idarenin Ankara yerine yerelden yapılmasını sağlayacak Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri İl Müdürlüğü’nün de kurulmadığı söyleniyor.
AK Parti İl Başkanlığı, siyasi irade olarak merkezi ve yerel yönetimlerin hizmetlerine takip ve girişim yürütür.
Beklentilerin gerçekleşebilmesi ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için kentlisinden gazetecisine kadar, bilgi paylaşımına özen var.
Yeni örneği, dün anlattık.
CHP Bursa milletvekillerinden İlhan Demiröz, Arınç’ın basın toplantısıyla açıkladığı bir bilgiye kuşkulu yaklaştı. Merakını TBMM’de sordu, Bursa’dan AK Parti İl Başkanlığı’nca yanıtlandı.
Ankara da, Bursa gibi büyük, önemli ve stratejik ilin beklentilerine kulak vermeli ve hızlı davranmalıdır.
Deprem riskindeki Bursa için de, siyasi iradenin politikası, parlamentonun yasaması ve yürütmeye ilişkin 2 önemli idari yapılandırması da, ivedilikle tamamlamalıdır.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.