Hava Durumu

Dengeleri değiştirecek hizmet!

Yazının Giriş Tarihi: 01.03.2012 09:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.03.2012 09:06
İstanbul'daki nüfus, yerleşik alan ve trafik yükü, çevre illere mi dağıtılmak isteniyor? Kendi yerel yönetimi ve hükümetin bazı düşünce ve kararlarıyla gündeme geliyor.
Dikkat çekici bir başka ve yeni adım da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlıyken özelleştirilen İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO) eliyle gerçekleştirilecek.
Feribot ve deniz otobüsüyle İstanbul'dan Bursa'ya ulaşım daha önce 2 saatin altına düşerken, bir başka hamle de, yine Bursa üzerinden Ege'ye yönelik oluyor.
Marmara'nın karşı kıyısından Balıkesir, Manisa ve İzmir'e gitmek isteyenler, İDO tarafından deniz otobüsüyle Güzelyalı'ya ayak bastıktan sonra, yine İDO tarafından şehirlerarası otobüslerle Ege'ye götürülecek.
Bursa ile Ankara arasında, nasıl ki, otobüs ve yüksek hızlı trenle aktarmalı ulaşım yürütülüyor ise, benzeri sistem İstanbul ile İzmir arasında kurulacak.
İstanbul'dan önce Bursa'ya ulaşımı kısaltan İDO, şimdi de Ege'ye ulaşımda zaman kazandıracak bir adım atıyor.
Yaklaşık 450 yolcu kapasiteli deniz otobüsü seferlerinin devamındaki karadan aktarmalı ulaşımda, 2 firma devreye girecek. Şehirlerarası toplu ulaşım sektöründen, Bursa kökenli Kamil Koç ve  yine büyük eski firmalardan Ulusoy, tamamlayıcı hizmeti sağlayacak.
Uygulama, bu ay başlatılıyor.
Ciddi zaman kazandıran ve daha ucuz ulaşım imkanı sağlayan İDOBÜS, şehirlerarası ulaşım işinde özellikle Bursa'da nasıl yankı bulacak, zaman gösterecek.
Yaz tarifesiyle beraber, deniz otobüsü seferlerinin artacak olmasıyla beraber, İstanbul'dan sadece Bursa'ya ulaşım dönemi kapanıyor. Bursa'dan İstanbul'a gidip dönmek isteyenlerin, yer bulabilme sıkıntısı gündeme gelebilecek.
İstanbul'dan çevre illere ulaşımın daha da kolaylaştırılması, son yıllarda Bursa için artık pek de sevindirici yorumlanmıyor. Bursa'ya iç göç etkisi yaratabileceği ve kentsel sorunların artmasına, daha farklı sorunlara da neden olabileceği tartışılıyor.
İDO'nun gündeminde, İstanbul-Bursa arası için feribotlara kıyasla hava muhalefetine daha dirençli “Hovercraft” araç düşüncesi de bulunuyor. 
Bir yandan, hızlı feribotlarla müthiş sayıda daha fazla yolcu ve taşıtları da taşıma, diğer yandan da yeni İDOBÜS atağı… Bir yandan, İstanbul kalkışlı olarak Mudanya'nın batısından TIR'ları taşıma ve diğer bir yandan da, yeni İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu ve bazı sanayi fonksiyonların da, Bursa'ya havalesi…



Gülümseyen Nilüfer'de Başkan'ı üzen durumlar…
Nilüfer Belediyesi, özellikle CHP tarafından ve 3. kez seçilen belediye başkanı Mustafa Bozbey tarafından yönetildiği için daima çok özel yer tutuyor.
İlçe ve belediyesi, daima icraat ve siyaseten çok konuşuldu, konuşulmaya devam ediyor ve 2014 yeni yerel seçim dönemiyle süreç hareketlenecek.
Dün, oradaydık.
Bir imar iddiasına yanıt vermek için basın toplantısı düzenleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, gülümseyen Nilüfer'de üzülen belediye başkanıydı.
Hem icraat hem de alınan kararlarla kendisine güvenirken, kendisine, belediyesine ve hizmetlere gölge düşürmek isteyenlere karşı, “hukuki yollara başvuracağı” mesajını vurguladı.
Kasıtlı tutum ve girişimlere karşı uyarıda bulunan Bozbey, 13 yılı geride bırakıyor. Böyle bir süredir görev yapıyor olması ve 3. kez seçilmiş olması, özgüvenini oluşturuyor.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.