Hava Durumu

“Demokraside çöküş” uyarısı!

Yazının Giriş Tarihi: 21.09.2012 09:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.09.2012 09:28

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ana muhalefet sözcüsü Osman Ayradilli, dünkü oturumda, yüksek sesli konuştu.
Yeni bir karara göre, Nilüfer’e bağlı İnegazi’de çimento fabrikası kurulacak olması da, tartışmaları daha da alevlendirdi.
Belediyelerin, Bakanlık Şubesi gibi duruma dönüştüğünü, bu sütunlarda vurgulamıştık.
Ayradilli de, yerel yönetim kurumları için muhtarlık ve meclisleri için ihtiyar heyeti benzetmesiyle de dikkati çekiyor ve “Demokrasinin bittiği noktadayız.” diyordu.
Kentin yanı başındaki mevcut çimento fabrikasını kaldırmayı düşünmek gerekirken, bu kez yenisinin kurulmak istenmesine tepki gösterdi.
Oluşan süreç ve yaşanan gelişmeler için “Demokrasinin Bursa’da çöküşü demek… 12 Eylül dikta rejiminde bile, bu kadar olmadı.” yorumunda bulunuyordu.
Afet riski gerekçesiyle tam yetkilendirilen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bursa’ya bir akaryakıt istasyonu izni de çıkarmıştı.
Öncelikle çimento fabrikası örneğini veren Ayradilli, ayrıca Uludağ’daki 2. Gelişim Bölgesi’ndeki boş bir yeri de gündeme getirdi. Ankara’nın yeni bir başka planlama kararına göre, otel yapımı için ihaleye çıkarılacağını da açıkladı.
Eleştirilere karşılık…
Oturumu yöneten Başkanvekili Atilla Ödünç,  gündem ve komisyonlarda, yeni çimento fabrikası yer almadığını söylese de…
CHP’nin haklı itirazı vardı!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın izni, çoktan karara bağlanmıştı ve yasal itiraz süresi nedeniyle hem il müdürlüğü hem de Büyükşehir Belediyesi’nde askıya çıkarılmıştı.
AK Parti’nin sözcüsü Celal Demir ise, yürürlükteki takvime rağmen, aksine yeni çimento fabrikasına % 99 ihtimalle iznin verilmeyeceğini savundu.
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin durumu ele aldığı, özellikle vurgulandı.
Ancak…
Yerel yönetim kurumu ve meclisinin, hükmü yok.
Bursa’daki olası kamuoyu tepkileri ve farklı girişimlere göre ya kararın geri çekilmesi ya da olası bir davanın sonucuna göre, işleyen yürürlüğün durdurulması gerekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.