Hava Durumu

Demokrasi şöleni…

Yazının Giriş Tarihi: 04.03.2012 09:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.03.2012 09:41
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi, dün başlayan kongresiyle kent adına önemli ve tarihi bir demokrasi fotoğrafı oluşturdu.
Şube başkanlığına yeniden aday olan Necati Şahin, tüm kamuoyuna seslendi ve “Mesleğimizin doğruları ışığında, mühendislik ortak paydasında, meslektaşlarımızın, mesleğimizin ve ülkemizin menfaatlerini korumak adına önemli çalışmalara imza attık.” dedi.
“Taşıdığımız sorumluluğun bilinciyle ideolojik saplantılara kapılmadan, gerçek misyonumuzun dışına çıkmak” ifadesiyle dikkati çekiyordu.
Tüm siyasi partileri milletvekilleri, büyük ilgi gösterdi. Kürsüye de ilgi büyük oldu.
Muhalif milletvekilleri, AK Parti'nin merkezi ve yerel yönetim politikalarını eleştirdiler. Siyasetin doğallığında olan bu tutum da, nihai ortak doğruların gözetilebilmesine dayandırılmak istendi.
CHP Milletvekili Turhan Tayan, kentleşme ve mühendisliğin önem kazandığını, meslek odalarına kulak verilmesi gerektiğini söyledi.
İktidarın, tezat davrandığını ve ayrıca hukukun da göz ardı edildiğini iddia etti. Necati Şahin yönetimini, dik duruş gerekçesiyle kutladı.
MHP Milletvekili İsmet Büyükataman, Bursa'nın merkezi yönetimden hak ettiği hizmeti alamadığını ve üvey evlat görüldüğünü savundu.
Demokrasi açısından, Necati Şahin'in yönetimiyle ortaya konulan kamusal fayda politikasına da övgüde bulundu. Meslek örgütü olarak, örnek, önder ve en üst düzeyde sorumluluk sahibi olan bir tanımla ifade edildi.
İktidar adına ilk sözü alan AK Parti Milletvekili Mustafa Öztürk, muhalefete kayıtsız kalmadı. Özellikle geçmişe bakılmasını istedi.
Demokrasinin gelişimi ve ilerlemesi için adımlar atan bir iktidar olduklarını söyledi. Açılım politikaları, yeni anayasa referandumu örneklendi.
Sivil toplum örgütlerinin önemsendiği belirtilirken, “idelojik davranılmadığı ve şiddete başvurulmadığı sürece, düşüncelerin özgürce konuşulabileceği” uyarısı da yapılıyordu.
Bilim ve demokrasi açısından, İMO'nun misyon ve konumu önemsendi. Çalışma ve verilerin, “daima değerlendirileceği” vurgulandı.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve ayrıca İMO üyesi olan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in de konuştuğu kongrede, bugün seçimler var. Necati Şahin'in, yeniden göreve seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.



“Doğanbey” yine gündemde!

Doğanbey kentsel dönüşümü, İnşaat Mühendisleri (İMO) Bursa Şubesi'nin kongresinde, önemli bir başlık konusu oldu.
İMO Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin, son durum için “Bursa'nın merkezinde, adeta bir ucube gibi yükselen” ifadesini kullandı.
CHP Milletvekili Turhan Tayan, kentsel dönüşüm yasasının arifesinde, Bursa merkezli projeyi kötü deneyim olarak niteledi. Ardından, “Böyle ucubelerin ortaya çıkması devam edecek ise,  buna karşıyız.” dedi.
AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, yapılmış işlerin deneyim olduğunu söylüyor. Doğanbey uygulamasına ilişkin olarak, “tarihi dokuyla örtüşmediği” eleştirisi de önemseniyordu.
Ancak projenin yanında, yıllar önce yapılan yüksek binalara işaret etti. Rant var ise, bu rantın o bölgedeki kentliye ait olduğunu da vurguladı.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.