Hava Durumu

“Demokrasi sistemine çifte ihtiyaç”

Yazının Giriş Tarihi: 12.09.2016 07:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.09.2016 07:40
Türkiye’de demokrasiye kastedilen 15 Temmuz, bir milletin demokrasiye sahip çıkma destanı olarak, dünya tarihine geçti.
Konuğumuz DSP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özbilge, demokrasi için hükümetin dolayısıyla AK Parti’nin de yapması gerekenler bulunduğunu söylüyor.
Meseleye….
DSP’nin bakış açısı ve düşüncesiyle yorum getirirken, demokrasiye katkı için siyasetüstü bir anlayışı ortaya koyuyor.
Yıllardır…
Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu’nun değişmediğini, ayrıca Seçim Barajı’nın da yeniden ele alınmadığına dikkati çekiyor.
Sıcak gelişmeler ve öne sürülen gerekçesiyle erken genel seçimi gündemi getiriyor, ancak demokrasi sistemine gerek görülen düzenlemeleri öncelik gösteriyor.
Özbilge, Yenikapı’daki 3 siyasi partili buluşmayı daha önce eleştirmişti ve böyle bir yaklaşımın, olağan işleyişe dönüşmesini doğru bulmuyor.
Hukukun üstünlüğü için…
‘Yargının tarafsızlığı’ ilkesinin önem taşıdığını da belirtirken, demokrasinin tüm unsurlarıyla bir norma kavuşabilmesinden söz ediyor.
‘Laik eğitim’ ve ‘laik dış politika’ kavramlarını gündeme getirerek, gelecek kuşaklar için böyle ilkesel işleyişi de şart gösteriyor.
‘Yeni anayasa’ sürecini, fırsat görüyor.
DSP olarak ortaya konulan yasal düzenleme ihtiyaçları için de, yeni seçimlere kadar bir fırsat dönemi geliştiğine de değiniyor.

Altepe’den ‘Ecdat’ sorumluluğu

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü nedeniyle dün düzenlenen törende konuştu.
Bursa’nın, tarihini bilenlerin elinde giderek büyüyeceğini belirtirken, “Sorumluluğumuzu biliyor ve bu kenti, daha yaşanılabilir sağlıklı bir dünya kenti yapmak için çabalıyoruz. Ancak bu sayede ecdadımıza layık olabiliriz.” diyor.

Nilüfer’e 60 milyonluk ‘asfaltlama’

Nilüfer Belediyesi’nde, gelişmekte olan ilçede, bu yıl asfaltlamaya 60 milyon TL ayrılırken, yılın ilk 7 ayında 36 kilometre çalışma yapıldı.
Belirtilen sürede, 48 bin 152 ton asfalt döküldü. Yıl sonuna kadar da, yeni asfaltlama çalışmaları, 45 kilometreye ulaşacak.

Başkan Dündar’dan çarşı turuyla bayramlaşma

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bayram arifesiyle çarşıyı dolaştı. Esnaf ve alışverişe çıkan kentlisiyle bayramlaştı. 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.