Hava Durumu

‘Darbe’ komisyonu bugün Efkan Ala’yı dinleyecek

Yazının Giriş Tarihi: 18.10.2016 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.10.2016 07:54
FETÖ/PDY tarafından yapılmak istenen darbe, millet tarafından bertaraf edilse de, kuşkular ve önlemler devam ediyor.
15 Temmuz’daki kalkışma ve örgütsel faaliyetlerinin araştırılması için TBMM’de kurulan komisyon, gerek görülen herkesi dinleyecek.
‘Paralel Devlet Yapılanması’ ve ‘Darbe’ teşebbüsüne giden sürecin çözülmesi için bir süre önce çarpıcı isimlere davet çıkarma kararı almıştı.
Bugün…
İlk isimler, konuşacak.
Dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala ve 15 Temmuz’da Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın darbeciler tarafından alıkonulması üzerine, dönemin 1. Ordu Komutanı’yken ‘Genelkurmay Başkanvekili’ atanan Genelkurmay 2.Başkanı Ümit Dündar.
Ala’nın söyleyecekleri…
Büyük önem taşıyor.
Bursa Milletvekili Ala, 2000’li yıllarda valilik ve ardından ‘İçişleri Bakanlığı Müsteşarı’ süreçleri bulunan bürokratlığıyla dikkati çekiyor.
‘Paralel Devlet Yapılanması’ açısından, kendi bilgisine, kuşku ve düşüncelerine başvurulmuş olacak, komisyon çalışmaları ve seyrine ışık tutacak.
Muhalif siyasi partilere mensup üyeler tarafından sorulması beklenen bazı sorular da, ortaya atılıyor ve özellikle bazıları dikkati çekiyor.
15 Temmuz gecesinin ilk sıcak saatlerinde , Türkiye’nin doğu sınırı üzerinde uçağıya dolaştığı iddiası ve 17/25 Aralık’ta 81 ilin emniyet müdüründen 74’ünün FETÖ’cü olduğuna ilişkin beyanatı…
Siyaseten…
Gözler, Efkan Ala’da olacak.

‘15 Temmuz’ kavşak ismi oluyor

Büyükşehir Belediyesi, kentin batısında BursaRay’ın bir istasyonu ile kentin doğusundaki bir ana kavşağı yeniden     isimlendirecek. 
Nilüfer’de, Özlüce İstasyonu, komşu mahallelerden 29 Ekim’le de beraber, ‘Özlüce-29 Ekim’ ismini taşıyacak.
Ankara Karayolu’nda, kuzeydeki ilçe, Gürsu’nun ismiyle anılan ana kavşak, ‘15 Temmuz Şehitleri Kavşağı’ olarak
isimlenecek.

‘Uluslararası’ tiyatro festivali 9 ülkeden katılımla başladı

Büyükşehir Belediyesi’nin 21. Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali başladı ve 22 Ekim’e kadar sürecek.

Organizayona, 9 ülkeden 24 ekip katılıyor. Tüm 17 ilçeyi kapsayan programda, 28 sahnede 70 gösteri olacak. Ayrıca 10 atölye çalışması yapılacak.

Gemlik’ten, zeytini için rekabette ‘iddialı’ mesaj

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 21-23 Ekim’deki Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali’ne ait programı dün açıkladı.
Kurumsal bir basın bülteniyle de, ayrıca “Dünyanın en kaliteli zeytini, festivalle taçlanıyor.” denilmesi, dikkati çekiyordu.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.