Hava Durumu

Cumalıkızık’a “UNESCO” dopingi!

Yazının Giriş Tarihi: 21.10.2015 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.10.2015 08:25
Yıldırım Belediyesi’nin dünkü töreni için gittiğimizde, artık olması gereken gibi değişmeye başlayan bir Cumalıkızık’la karşılaştık.
Başkan İsmail Hakkı Edebali, tek tip satış stantlarının dağıtımı için düzenlenen buluşmada, ‘UNESCO Dünya Kültür Mirası’ kabul edilen köy için müjdeler veriyor.
Sadece dış cepheyi düzelten, boyayan ve orijinal gösteren değil, artık topyekün bir restorasyon projesi yapılacağını duyuruyordu.
Korumacılık ve turizm açılımı için çok başlıklı uygulama bütünlüğünden söz edilirken, otopark yapılacağı da belirtiyordu.
Restorasyon için müteahhide yer teslimi yapıldığını, uzun yıllar ötesine miras bırakmayı öngören yeni bir sağlıklaştırma yürütüleceğini vurguluyordu.
Dolaşırken…
Gözlemeci, kafeterya, konak, çay bahçesi ve pansiyon hizmetleri verilen yerlerde, Yıldırım Belediyesi’ne ait logosuyla da beraber, ahşap tabelaları gördük.
Köy sakinlerine dağtıılan 87 stant ise, meydanda görüntüyü bozmayacak ve bir düzen getirecek bedelsiz destekleme projesi oldu.
Sokaklardan geçtikçe…
Evlerin önlerinde düzenli ve albenili otantik satış stantları, yöresel ürünler ve rengarenk görüntüleriyle Cumalıkızık’ı fotoğraflatıyor.
Hem turizme açılım hem de toplumsal alışkanlığın dikkate alınarak, otopark projesine başlanacağı da, açıkamaların arasındaydı.
Büyüğünden ufağına her yapılan…
İhtiyaç ve imaj çalışması.

29 Ekim’e ‘sessiz’ yürüyüş

Nilüfer Belediyesi, 29 Ekim’deki geleneksel ‘Cumhuriyet’ yürüyüşünü, terör olayları nedeniyle ‘sessiz’ yürüyüş olarak gerçekleştirecek.
Başkan Mustafa Bozbey, “Benim Cumhuriyetim, Cumhuriyet Benim” sloganlı yürüyüşe, tüm Bursa halkını davet ediyor.
Türk Bayrağı’nın fonuyla…
“Devrimlerinin izindeyiz” yazılı Atatürk’lü 60 bin poster dağıtılacak.

‘Teknik’ üniversiteye kadro

Bursa Teknik Üniversitesi, öğretim üyeliği kadrosunu güçlendirmek için yeni bir alım süreci başlattığını duyurdu.
Çeşitli branşlarda profesör, doçent ve yardımcı doçent olarak, 1’er öğretim üyeliğine, 19 Ekim 2015 tarihi itibariyle 15 gün içerisinde başvuru yapılabilecek.

Yıldırım Belediyesi’nden Bursa’ya,
‘ücretsiz’ büyük sağlık hizmeti


Yıldırım Belediyesi, göğüs, rahimağzı ve kolorekral kanser taraması ve mamografi çekimi ve bazı önemli testlerin sunulduğu, sigara bırakma ve göğüs polikliniği ünitelerine sahip Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’ni hizmete açtı.
‘Ücretsiz’ tarama için halka çağrı yapıldı.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.