Hava Durumu

‘Çifte’ bakanlı Bursa’ya hayal kırıklığı!

Yazının Giriş Tarihi: 02.12.2015 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.12.2015 08:06
Bursa, Mehmet Müezzinoğlu ve Efkan Ala’yla çifte Bakan’lı olurken, ayrıca Şanlıurfa’dan Faruk Çelik’le beraber de, 2+1 diyebiliyoruz.
TBMM’deki komisyonlar yapılandı.
Hüseyin Şahin; Milli Savunma ile AB Uyum ve Karma Parlamento, İsmail Aydın; Anayasa ve Dışişleri, Zekeriya Birkan; Anayasa ve KİT, Hakan Çavuşoğlu; Adalet, Ali Müfit Aydın; İçişleri ve Çevre, Osman Mesten; Dilekçe,  C. Kani Torun; Dışişleri, Emine Yavuz Gözgeç ve Bennur Karaburun; Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği komisyonlarında olacaklar.
Kent açısından…
Farklı fotoğraf bekliyorduk.
Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, deneyim, sağduyu ve ağabeyliğiyle bilinen Hüseyin Şahin, örneğin bir başkanvekili olarak da beklenirken, artık yok.
Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinin canlanacak olmasıyla beraber, Şahin’in görev alanı; yurtdışına açılımla milli strateji alanına dönüşmüş oluyor.
İktidarın, Bursa’dan başka üyesi yok, ancak CHP’nin Bursa’dan ekonomist milletvekili Lale Karabıyık’ın girmesi, sürpriz ve teselli oldu.
Meslek veTBMM’deki deneyimlere göre..
Bursa’dan AK Parti’li bazı milletvekillerinin aynı komisyonlara devamı olağan dursa da, stratejik önem taşıyan bir komisyonda, Şahin’in ve dolayısıyla Bursa’nn olmayışını yadırgadık,
İmar ve Bayırdırlık, Sanayi ve Milli Eğitim gibi, hem Bursa’nın hem de Türkiye’nin geleceğini bağlayan komisyonlarda da, Bursa’yı görmüyoruz.
Milletvekillerinin düşünce ve talepeleri alınır, ancak…
AK Parti Grubu’na etki ve kentin beklentileri için ağabey bakanların rol alabilecekleri ‘aile toplatısı ve birliği’ olup olmadığını da merak ediyoruz. Ki, olmadığı yönünde….

‘Ekonomist’ profesör, bütçe işinde

TBMM’de Plan ve Bütçe Komisyonu’nu, icraatın bir başka mutfağı, adeta bir Bakanlar Kurulu gibi gördüğümüzü daha önce söylemiştik.
AK Parti’nin, komisyonda Bursa’dan ismi olmasa da, CHP’nin, finans profesörü Lale Karabıyık’ı üye vermesi, kente temsil sağladı.
Muhalif siyasi partili bile olunsa, komisyona üyeliğin hem siyasi hem de yerel avantajları, mümkün bulunuyor.

Bursa’nın CHP’lileri de, komisyonlarda

TBMM’de, Bursa için önemli komisyonlarda, Bursa’nın CHP’li milletvekillerini yeni dönemle aktif göreceğiz.
Bütçe mutfağına giren Lale Karabıyık’ın dışında, Ceyhun İrgil; Eğitim, Kültür ve Gençlik, Erkan Aydın; Dilekçe, Nurhayat Altaca; Anayasa ve Orhan Sarıbal, Tarım komisyonlarına girdiler.

‘Sağlıkçı’ vekiller, komisyonda yok

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun dışında, TBMM’deki ‘Sağlık’ komisyonunda Bursa’dan başka vekil doktor veya doktorların olacağını umuyorduk. 
AK Parti’de, yardım kuruluşu Yeryüzü Doktorları’a üst yöneticiliğiyle bilinen C. Kani Torun velev ki, olmayabilir, ancak…
CHP’de Ceyhun İrgil, AK Parti’ye karşı önemli Bakan’ın kentinde, denetmen görülebilirdi.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.