Hava Durumu

CHP ve MHP adayları seçildi, ancak AK Parti, açık fark attı!

Yazının Giriş Tarihi: 10.06.2015 08:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.06.2015 08:50
Yıllarca…  Bursa’nın dağ ilçeleri, geri kalmış olmaktan yakınıyorlar ve milletvekili veremedikleri için hem siyasete kızıyorlar hem de görüş ayrılıkları yaşıyorlardı.
Bu kez, amaca ulaşıldı.
Çifte milletvekili çıkardılar.
İktidarda kalacağı sanılan AK Parti’den milletvekili vermeyi düşünüyorlardı, ancak 15. sıraya konulan Kelesli Osman Mesten’in seçilemeyeceği de kesin gibiydi.
CHP’nin 4. sırasından Orhanelili Erkan Aydın ve MHP’nin 2. sırasından Orhanelili Kadir Koçdemir, parlamenter seçildiler.
Milletvekillerini veren muhalefet, ancak rağbeti gören ve tercih edilen, yöreden adayı en alt sıralardan gösteren AK Parti oldu.
Muhalefet, fark yedi.
Gürsu, Harmancık, Keles ve Orhaneli ilçelerinden oluşan dağ yöresi adaylarının, memleketinde birincil tercih edilmedikleri veya etken olamadıkları anlamına geliyor.
Genel durumla…
Muhalefette MHP’nin en çok oyu aldığını gördüğümüzde, vali Koçdemir’in, CHP’li eczacı Aydın’a göre, siyasi partisiyle beraber daha çok tercih edildiği görülüyor.
Elbette ki…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin, AK Parti’yi sonuca götürecek ilgi yürüttüğünü ve performans gösterdiğini söyleyebiliriz.
Sonuçlar:
Büyükorhan:
AK Parti (%62.7), MHP (%16.4), CHP: (%12.5)
Harmancık:
AK Parti (%48.9), CHP (% 22.2), MHP: (%20.2)
Keles:
AK Parti (%56.4), MHP (%18.9), CHP: (%16.3)
Orhaneli:
AK Parti (%47.8), MHP (%26.1), CHP: (%18.0)

Tarihi günde, paçaları sıvayanlar…

7 Haziran’la…
Türkiye’de genel seçimler için sandık başına gidilirken, kamusal görevlere sahip olanlar, üzerlerine düşeni yapacak durumlarda oldular.
Yıldırım’da aşırı yağışın neden olduğu kaymanın etkisiyle bir okulun duvarının çökmesi, ulusal medya tarafından başlıca konular arasında değerlendirildi.



Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı ile diğer bürokratlar, oradaydılar.
Bizzat gidildi, gerekenler yapıldı!

Bursa’nın temsilinde, teknik zafiyet

İcraat için…
Düşünce, proje, planlama, programlama ve ufuk önem taşıyor. Bursa’nın yeni milletvekillerinden etkin olabilmeleri beklenecek.
Yeni dönemde, inşaat mühendisi ve mimar yok. Yüksek öğretimini Ziraat Fakültesi’nden yapan CHP’li Orhan Sarıbal,  Zootekni Bölümü’nden mezuniyet taşıyor.
Teknik meslek ve deneyime sahip az aday vardı, alt sıralar nedeniyle seçilemediler.
 İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’ne uzun yıllar başkanlık yapan Necati Şahin, CHP’deki önseçimle 13. sıradan aday gösterilmişti.

“Sağlıkçı” yeni vekiller

Bursa’yı temsil edecek milletvekilleri arasında, artık sağlıkçılar da bulunuyor.
AK Parti’de Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve CHP’de Dr. Ceyhun İrgil, icraatın şifası için çalışacaklar. CHP’li eczacı Erkan Aydın da, sağlıkçı vekiller arasında…

“Hukukçu” vekiller yine gözde

Yeni dönemle…
Bursa’nın yeni milletvekilleri arasında, yine avukatların ağırlığı bulunuyor.
AK Parti’nin, seçilebilir sıralardan aday gösterilen avukatlar  Emine Yavuz Gözgeç, İsmet Su, Hakan Çavuşoğlu ve Zekeriya Birkan, 9 parlamenter arasında meslektaşları oluşturdular.  CHP’den seçilen Nurhayat Altaca Kayışoğlu da avukatlık yapıyor.





 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.