Hava Durumu

CHP’nin çelengi, Ata’nın anıtında!

Yazının Giriş Tarihi: 28.10.2012 23:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.10.2012 23:45

Tartışmalı kutlama yönetmeliği ve genelgesi gereğince, il merkezlerinde sadece Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Garnizon Komutanlığı’nın çelenkleri konuldu.
…Ve!
Bursa da, çelenk krizi yaşıyor! CHP, çelenk yasağına ilk tepkisini de, dün gösterdi.
Atatürk Anıtı’na sabah 10:00 sıralarında, CHP’nin il başkanlığının çelengi bırakıldı. Valilik talimatıyla saat 11:30 sıralarında, çelenge de müdahale edildi.
Yıldırım ilçe örgütüne daha önce başkanlık görevini yürüten ve Cumhuriyet Meydanı’nın yakınında işletmecilik yapan Ali Togan, görevlilerin peşinden koştu ve tartıştı.
Rüzgârda çelenklerin devrildiğine işaret eden görevliler, ayrıca devrilen Yıldırım Belediyesi’nin çelengini de kaldırdı.
Togan, çelengi bırakılan yerinden alarak, Atatürk Anıtı’nın etrafındaki ilk yerine götürdü. Resmi törenin başlama saati ve bitimine kadar, öylece durdu.
CHP İl Başkanı Metin Çelik, Milletvekili İlhan Demiröz ve bazı siyasi partililer, resmi çelenk koyma ve saygı duruşu törenine katıldılar, ancak çelenk konulmadı ve ısrar edilmedi. Çelengin de, törenden sonra konulması düşünülüyordu.
Bu arada…
Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz ve yönetim kurulu, sessiz protestoyla tepkilerini sergilediler.
Yasaklama nedeniyle çelenk konulamamıştı, ancak Demiröz ve yönetim kurulu üyeleri, Atatürk Anıtı’na karanfiller bıraktılar.
Aytaç Toker’in de aralarında yer aldığı; çeşitli sivil toplum örgütlerine mensup bayanlar topluluğu da, karanfilleriyle gelmişlerdi.
CHP Bursa İl Başkanlığı, genel merkezinin genelgesi uyarınca, bugün yine Atatürk Anıtı’na gidecek ve çelenk bırakmaya çalışacak.
Kamuoyuna, dün duyurmuştuk.
CHP’nin çelengi, ilk kez dün, Cumhuriyet Meydanı’ndaydı. Atatürk Anıtı’nın yanındaki yerini almış oluyordu.
Resmi çelenk sunma törenin bitiminden sonra, kenardaki CHP çelenginin de, Atatürk Anıtı’nın ön tarafına konulması düşünülüyordu.
İl Başkanı ile milletvekili arasında, görüş ayrılığı oluştu. Demiröz’ün, genel merkez genelgesindeki gibi, çelengin Atatürk Anıtı’nın ön tarafına yarın bırakılmasından yana görüş bildirmişti.
Çelik, devlet protokolü ortamında, gerilimden çekince duyuyordu,  bugüne odaklanmaya karar verildi.
Çelenk krizinde 2. perde bugün!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.