Hava Durumu

CHP’li vekillerden, TBMM’de sorgu!

Yazının Giriş Tarihi: 20.12.2012 00:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.12.2012 00:41

Nitekim…
Bursa’nın ana muhalefet milletvekilleri, bakanlara sorular yöneltiyorlar. Genel durum ele alınırken, dikkati çeken durum değerlendirmeleri yapılıyor.
Bazı sorular ve karşı açıklamalarla oluşan yeni sorulara, yanıtlar tam gelmeyebiliyor.  Kimi yanıtlar, ikna edici olmayabiliyor veya sonradan yazılı yönteme ötelenebiliyor.
CHP’nin Bursa milletvekillerinden Sena Kaleli ve İlhan Demiröz, kentin gündemini, sorun ve beklentilerini gündeme taşıyan refleksle bu zamanı kullanıyorlar.
Kaleli, yeraltı ve yerüstü zenginliklerinin, gelişigüzel ve rantsal politikayla kullanıldığını iddia ediyor. Ekonominin böyle politikayla canlı tutulmak istendiğini söylüyor ve eleştiriyor.

Kendi ilinden örneklemede bulundu ve “Oluşturulan politikalar sonucu, Bursa Mustafakemalpaşa ilçesi Kirmasti Nehri’ne karışan bor madeni atıkları köylünün ürününü de yaksa, umursayan yoktur.” şeklinde görüş belirtti.
Elektrik iletimindeki enerji kayıplarına değinirken, “Enerji nakil hatlarında var olan kayıplar giderilse, tasarruf politikaları uygulansa Bursa’nın Keles ilçesi Kozağacı Vadisi’nde köylüler, bugün imzaları atılan termik santral karşısında hazin sona ulaşmazdı.” dedi.

İcraat çelişkisinden de söz ediyor. Bursa’da, ova koruma gerekçesiyle acil derslik için prefabrik yapıya izin verilmediğini, diğer yanda ise otomotiv test merkezi için Yenişehir’deki meranın gözden çıkarıldığını anlattı.
Demiröz, AK Parti’nin 12 yıllık iktidarında, tarımsal sulama ücretinin % 230 oranında arttığına işaret ederek, “Çiftçiler banka, tarım kredi ve TEDAŞ’tan sonra sulama birliklerinin icra takibine düşmüştür. Bursa Yenişehir ve Karacabey’de farklı bir durum yoktur. Karacabey ova köylerinde 47 vatandaşımız jandarma tarafından aranmaktadır, 300 vatandaşımız icralık olmuştur.” tespitinde bulundu.

Bursa’da, Acemler Merkez Komutanlığı’nın yerine 2 hastane yapılacağına ilişkin duyumlara açıklık istedi. Nilüfer’de ise, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda yeri hazır devlet hastanesi projesini sorguladı.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, idari yargı kararına takılan Samanlı’da Entegre Sağlık Tesisleri’ni anımsatırken, “Ama öyle ümit ediyorum ki Yunuseli’neki araziyi, Silahlı Kuvvetler’den oranın bir bölümünü alabileceğiz ve aslında ön görüşmelerimizi yaptık. Bu gerçekleşirse Bursa için daha güzel bir yer imkânı olmuş olacak.” yanıtını verdi.
Diğer sorulara, yazılı yanıt verileceği belirtiliyor.
Merkezi yönetimin başka kentlerde stadyumlar yaparken, Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’nin projesine değinilerek, “Bursa Büyükşehir Stadı’nı neden kendi kaynaklarıyla kendi kaderine bıraktınız?” sorusu da soruldu.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise, “Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni yalnız bırakmadık, arkasındayız, yanı başındayız.” diyordu.  Başbakan’ın taahhüdüyle ekonomik desteğin yürütüldüğünü ve ödemelerine devam edildiğini vurguluyordu.
İşte…
İktidarın bütçe sınavı ve muhalefet refleksi!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.