Hava Durumu

CHP’li vekillerden, AK Parti’ye veryansın!

Yazının Giriş Tarihi: 09.12.2012 00:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.12.2012 00:47

Demiröz, sayısal çoğunluk gücüne sahip AK Parti’nin, “Ben biliyorum. Benim dediğim olur!” düşüncesine devam ettiğini savundu.
Süratli yasama, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendisini Devlet Başkanı yapma yolundaki yeni adımı olarak yorumlanıyor. İstanbul ve Ankara’daki sınır taksimleri de, hesap işi kabul ediliyor.

Köyler, kırsal kesimin yönetimsel yapı taşı ve tarım merkezi tanımlarıyla ele alındı ve başlı başına konuşuldu. Hizmetlerin aksayacağı iddia edildi, tarımsal kimliğin ve niteliğin olumsuz etkileneceğine değinildi.
Kaleli, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, ülkenin her yerini planlama ve imar imtiyazını, Toplu Konut İdaresi’nin de yapılaşmadaki planlama ve imar imtiyazına dikkati çekti.

Yerel yönetimlerin anlamını yitirdiği vurgulandı. Yerel yönetimlere önem ve reformdan söz edilmesi, çelişki ve tuhaflık görülüyor.
Kırsalın yerel yönetimini oluşturan köylerin bu statüyü kaybedecekleri ve kentler gibi Toplu Konut İdaresi’ne teslim edileceği iddia ediliyor.

Bu arada…
İstanbul ve Kocaeli’ndeki metropolitan kent yönetimi kavramı, Bursa için yıllardır konuşuluyordu.
Demiröz, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik değerlendirmesini, ancak sorularımız üzerine dile getirdi ve eleştirel görüş bildirdi.
Büyükşehir belediyelerindeki tüm köylerin mahalleye dönüşeceğine dikkati çekerek, Türkiye’nin kültüründe önemli yeri bulunan köylerin, Bursa’da da tarihe karışacağını ifade ediyordu.

Tüm kentlerin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle Ankara’dan yönetilmeye başlandığını söylüyor. Yeni Büyükşehir yasasıyla büyükşehir belediyelerini güçlendirmenin söz konusu edilemeyeceğini anlatıyordu.
Kestel’e Bursa Sanayi Sitesi ve Nilüfer’deki İnegazi’ye çimento fabrikası projelerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca izne bağlanmış olmaları da, bariz örnekler olarak anımsatıldı.

Bağlı olmayan yerleşimlere hizmet götürdüğünü savunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye de çağrıda bulunarak, “Büyükşehir Belediyesi’nin alanları içinde zaten köyler vardı. Tüm bu köylere, hangi hizmet götürülebilmiş?” diye soruyordu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi’nin imtiyazlarını, karar ve uygulamalarını dikkate alırsak, CHP Bursa milletvekillerinin haklı olduğu hususlar, çok net…

*************************************************************

Bursa’daki restleşme, TBMM’ye taşınıyor!

Büyükşehir Belediyesi ile Özel Halk Otobüsçüleri Odası arasındaki ihtilaf, bu sütunlarda aktardığımız sıcak gelişmelerin ardından, ana muhalefetin de gündemindeydi.
CHP İl Başkanı Metin Çelik, milletvekilleri Sena Kaleli ve İlhan Demiröz ile ulaşımdan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Bilal Deniz’den oluşan heyet, dün BESOB Sarayı’na ziyaret düzenledi.
Özel Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Ramazan Çalan ve işletmeci kuruluş BURTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Umur, CHP’ye Büyükşehir Belediyesi’ni şikâyet ettiler.
Kent içindeki 355 halk otobüsünün hizmet esnafı adına yapılan açıklamada, özellikle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a, 16 Aralık’taki ziyaretle görüşlerin iletileceği anımsatıldı.
Olumlu gelişme kaydedilmez ise…
Türkiye’de ses getirecek bir eylemin gerçekleştirileceği, CHP aracılığıyla da duyuruldu. Ulaşım sektörünün içinden gelen milletvekili Kaleli, iletilen konuların Yıldırım’a, Bursa’ya gelişinden önce soru önergesiyle de sorulacağını açıkladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.