Hava Durumu

CHP’li vekil, “yeni” stadyumun tüm parasını Bakan’dan istedi!

Yazının Giriş Tarihi: 30.12.2014 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.12.2014 07:59
Büyükşehir Belediyesi’nin stadyumu, TBMM Genel Kurulu’nda tartışma konusu oldu.
2013 Bütçesi’nin kesin hesabı görüşülürken…
Merkezi yönetim tarafından yeni stadyumlar yapmasına karşın, Bursa’daki uygulamanın yerel yönetime ait olması, tartışmaya açıldı.
CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, yerel yönetim gibi “Bursa Büyükşehir Stadyumu” demek yerine, Bursaspor taraftarları ve kamuoyundaki gibi, “Timsah Arena” ismini kullandı.
Kendisini, aynı zamanda Batman’ın gönüllü milletvekili olarak gösteren Erdemir, kentte Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi’nin işbirliğiyle stadyum yaptığına değindi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’le diyalog oluştu.
Erdemir,  Bursa’daki proje için “Maliyetinin, tümüyle Belediye bütçesine ve Bursalı hemşehrilerimize yıkıldığını görüyoruz.” ifadesini kullandı.
Sözlerinin devamında, “Bursasporlu sporseverler, Batman Petrolsporlu sporsever kardeşleri gibi, her şeyin en güzeline layık değil mi? Bu çifte standardı nasıl değerlendiriyorsunuz?” diye sordu.
Şimşek’in yanıtı…
“Bursa yatırımların en âlâsını hak ediyor. O konuda en ufak bir tereddüt yok. 50 milyon lirayı, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde bu stadın yapımına yardımcı olmaları için o parayı aktardık.”.
İktirdarın yanıtına karşılık…
Erdemir, merkezi yönetimin Bursa’daki projeyi de yapan olması gerektiğinde ısrar etti. 
Şimşek’in açıkladığı 50 milyon liranın da ötesinde, yerel yönetime tam mali destek çağrısında bulunarak, “Sayın Bakan, kalanını da rica ederim.” karşılığını verdi.
CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz de araya girdi.
Merkezi bütçeden desteğin devam edebilmesini gündeme getiriyor ve “2015 yılı bütçesine de koyalım Sayın Bakan, başka türlü Bursa stadı bitmeyecek.” yorumunda bulunuyordu.
Bu arada…
Projeye yapılan harcamanın 250     milyon TL’yi bulduğu söylenirken, Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 Bütçesi’nde, 55 milyon TL ödenek ayrıldı.
Bursaspor için…
Her şeyi Büyükşehir Belediyesi’nden bekleyen ve hatta bir şey yapmamakla itham eden bazı çevrelere de, böyle bir bilgiyi vermiş olalım.

Pala, TRT’ye kızınca…

Büyükşehir Belediyesi’ne başkan danışmanlığını yürüten ve yanı sıra, Bursa Kent Konseyi’nin de başkanı olan Semih Pala, sosyal medyada faal olmasıyla bilinir.
Gündeme, gelişmelere ilişkin düşüncelerini paylaşan Pala, kendisine has üslubuyla ele alıyor.
Böyle biri olarak…
TRT’ye tepkisi, dikkatimizi çekti.
Bursaspor açısından…
Haber, maç yayınları ve yorumlarla eleştirilerden kurtulamayan TRT, haftanın spor programıyla Pala’nın eleştiri konusu oldu ve sert tepki gördü.
Pala, TRT Spor’un yayın politikasından şikayetçi olarak, “Bir saattir, hala diğer maçların bırakın görüntülerini, maçların sonuçlarını bile vermediler.” yorumunu paylaştı.
Kızgınlığıyla…
“Bursaspor maçı, hala yok!”

Büyükşehir’den dev 
buluşmaya hazırlık!


Yeni stadyum için...
Çalışmalar sürüyor!
Timsah görüntüsünü verecek olan örtünün çalışmalarına geçilirken, Bursaspor’un dünyaca ünlü bir futbol kulübüyle maç oynaması planlanıyor.
Bölgesel olarak…
Bağlantı yolları, köprüler, sanat yapıları ve yol aydınlatma işlerinin yaptırılması için Büyükşehir Belediyesi’nce ihale yapılacak.
7 aylık süreçle…
Uygulama kapsamında, 45 bin metreküp kazı, 28 bin 400 metreküp dolgu, bin 810 metre fore kazık, 12 bin 424     metreküp beton, bin 450 ton nervürlü demir, 40 ton çeşitli demir işleri, 250 metreküp toprakarme duvar, diğer altyapı, elektrik ve aydınlatma işleri yürütülecek.
İhale,19 Ocak’ta olacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.