Hava Durumu

CHP’li Türkyılmaz, görevden düşer mi?

Yazının Giriş Tarihi: 15.12.2016 01:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.12.2016 01:30
CHP’de, Mudanya Belediye Meclisi’ndeki üyelerinden önceden alındığı iddia edilen istifa dilekçelerinden 4’ünün işleme konulduğuna ilişkin durum, ilginç gidişata neden oldu.
Başkan Hayri Türkyılmaz’a muhalefetliğiyle gündeme gelen ve üyelikleri düşen Metin Uyanık ve Metin Bağcı’ya, mahkemeden yürütmeyi durdurma çıkarken, Mustafa Ay ve Mahmure Uçar’ın itirazları retddedildi.
Farklı bölge idare mahkemeleri, farklı karar verdi.
Uyanık ve Bağcı’nın AK Parti’yle ortak hareket etmeleri, CHP’nin çoğunluğunu 1 oyla kaybetmesi anlamına geliyor ve Türkyılmaz’ı sıkıntıya düşüren süreç başlıyor.
Dün, son durumu konuştuk.
İstifa dilekçeleriyle ilgisinin olmadığını belirtirken, meclis üyeliklerine ara kararla devam edecekler için de itiraz edeceklerini söylüyordu.
Diğer istifacıların dönemediklerine dikkati çekerken, “4 meclis üyesi, grup kararına uymadıkları için CHP’den ihraç sürecinde bulunuyorlar” bilgisini veriyor.
Aksine, kendisinin ihraç edileceğine ilişkin iddia için ‘Genel merkezin düşüncesinde bile olmadığı’ öngörüsünü paylaşıyordu.
Yeni yılın mart veya nisanındaki ‘2016 Yılı Faaliyet Raporu’ oylamasında, gruptan başka üyelerin de desteğiyle ‘görevden düşürüleceği’ iddiasını da, ‘hayal mahsulü’ olarak yorumladı.
Köklü CHP’li olduğunu ve önseçimden adaylıkla geldiğini ifade ederken, “CHP’de, genel merkeziyle diyaloğu ve intibası en iyi belediye başkanları arasındayım” diyor.

Sağlık Bakanlığı sigaradan caydırıyor

Sağlık Bakanlığı, sigara alışkanlığıyla mücadeleyi farklı hizmet uygulamalarıyla devam ettiriyor.
Alo 171 Sigara Bırakma Hattı’yla bilgi ve yönlendirme yapılırken, Bursa’da da Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı hastanelere, sigara bırakmak için 11 ayda 14 bin başvuru yapıldı.

Altepe’yle projeler AS TV ekranında

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bugün AS TV’de saat 20:30’da canlı yayınla ‘Yerel Bakış’ buluşmamıza konuk oluyor.
Çözüm ve hizmet için yürütülen başlıca projeler ve özellikle ulaşım ana başlığı altındaki çalışmalar, son durumlarıyla ekranlara taşınacak. Gündemdeki yeni projeler de, ele alınacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.