Hava Durumu

CHP’li milletvekilinden, TBMM’de “veda” vefası!

Yazının Giriş Tarihi: 11.11.2012 09:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.11.2012 09:22


Daha önce…
Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Başkanlığı ve Bursa Akademik Odalar Birliği Dönem Sözcülüğü ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İl Koordinasyon Kurulu Sekreterliği’ni yürüten Demiröz, parlamenter oluncaya kadar, İl Genel Meclisi’nde görev yapıyordu.
Önceki gün…
Ana muhalefet CHP’nin bir milletvekili olarak kürsüye çıkarak, duygusal, vefalı bir konuşma yaptı.
İl genel meclislerinin kapatılmasına tepki gösterdi. Kentsel, toplumsal ve hukuksal asıl doğruların tarafı ve kararlığı içerisindeki bu kurumların, böyle politikasıyla rahatsızlık verdiğini savundu.
Bursa İl Genel Meclisi’nden övgüyle söz etti. Bazı düşünce, girişim ve projelere, yeri geldiğinde ittifakla dik durulan politika yürütüldüğünü vurguladı.
Veda sürecindeki İl Genel Meclisi’nin üyeleri için “Beraber çalışmaktan onur duyduğum” ifadesini kullandı.
İktidarından muhalefetine Nazım Çakmak, Nedim Akdemir, Turgay Peker, Fuat Altınok, Ahmet Bilgili, Nafiz Kaya, Bekir Turunç, Kahraman Atlı, Ahmet Hulusi Aydın, Hasan Arslantaş’ların şahsında da, AK Parti, CHP ve CHP’li üyeleri ismen kutladı.

Büyükşehir TV’den “canlı” yayınlar…

Büyükşehir Belediyesi’nin internetten başlattığı canlı yayınlara, kentin merkezi de eklendi.
Kurumsal internet sitesindeki “Bursa Büyükşehir TV” uygulamasına, “http://video.bursa.bel.tr/canli-yayin” adresinden erişilebiliyor.
Yüksek çözünürlüklü canlı yayın uygulaması, devasa dış görüntüye sahip Büyükşehir Belediye Stadı (Timsah Arena) projesiyle başlatılmıştı. Tribünler ve sahanın oluşumunu anlık olarak gösteren 2. kamera da devreye alınmıştı.
Ayrıca…
Tayyare Kültür Merkezi’nin batısına kurulan kamerayla Atatürk Caddesi, Orhangazi Parkı, Tarihi Belediye Binası, Ulu Camii ve Orhangazi Camii’den oluşan simgesel kent görüntü de yayına verildi.
Tanıtım açısından büyük önem taşıyan uygulamanın, Cumhuriyet Caddesi, Kent Meydanı ve başlıca diğer tarihi yapı ve bölgeleri de kapsaması dileğiyle…

Batı Trakya çelişkisi!

Türk Tarih Kurumu’na başkanlığı döneminde, Ermeni soykırımı iddiaları ve iktidarın Güneydoğu politikasına sert yorumlarıyla bilinen Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, parlamenterliğiyle de ses yükseltiyor.
Yeniden kürsüye çıkan MHP’li milletvekili, bu kez de, Türkler’in azınlık statüsündeki Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesini gündeme getirdi.
Halaçoğlu, Bursa’yı da açıklamasında geçirerek, “Batı Trakya’daki müftünün atanmasını bile sağlayamazken, siz, tuttunuz, Bursa’ya, Kütahya’ya, Isparta’ya metropolit atadınız ve bunlara ayin yaptırdınız orada Hıristiyan nüfus olmamasına rağmen, taşımayla…”diyordu.
Bursa Metropoliti,  önceki ay Bursa Hakimiyet’e “Tirilye’ de mülkiyeti özel bir şahsa ait olan Baş Melekler Kilisesi, 1,5 milyon liraya Bursa Metropoliti Elpidophoros Lambriniadis’e satıldı.” şeklinde haber olmuştu.




 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.