Hava Durumu

CHP’li belediye başkanı, şaştı kaldı bu işe!

Yazının Giriş Tarihi: 10.07.2015 09:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.07.2015 09:37
Devletin Bursa’nın Mudanya ilçesinde kendi toprağını satışa çıkarması, beraberinde çarpıcı soru işaretlerini gündeme getirdi.
Doğa ve yapılaşma düşünceleri arasında kalan Çağrışan’da, 14 bin 250 metrekare alanın satışı, açıklanan ihale ilanıyla duyuruldu.
İstenen bedel…
2 milyon 850 bin TL!
Cinsi ham toprak ve imar planında açık spor alanı olarak geçen yerin, böyle durumuyla bir alıcı bulabilmesine fazla şans tanınmıyor.
Yatırım amacı, gündeme geliyor.
Yani…
İmar tanınırsa, yapılaşma olur!
Satış sonrası için böyle bir kuşku oluşurken, bazı girişim düşüncelerinin, satış kararına etken olmuş olabileceği konuşuluyor.
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, satış ihalesine ilişkin süreçten, geçen hafta kendi kurumuyla yapılan bir yazışmayla haberdar olduğunu söylüyor.
Kendisiyle konuştuk.
Şaşkınlık yaşıyor, tepki gösteriyor.
İlçe belediyesi olarak, satılmak istenen alanda sosyal ve sportif tesis yapmak istediklerini, ancak kendilerine verilmediğini anlatıyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin, kiralamayla yeri sahiplenici durum elde ettiğini, ancak zaman içerisinde hedeflenen tesisleşme ve düzenlemelerin olmadığını vurguluyor.
Satış kararının durdurulmasını isteyerek, “Biz, ilçemize yeni bir yaşam alanı, yaşam projesi yapmak isterken, Büyükşehir Belediyesi de orayı sahipsiz bıraktı.” diyor.
Soruyor:
“Böyle mi olacaktı?”
Sözlerinin devamıyla…
“Yere, yeniden talibiz!”
Büyükşehir Belediyesi’nin, üst kentsel yönetim olma konumunu kullandığını ve farklı amaçlar için söz sahibi olabilme yöntemlerinin görüldüğüne değiniyor.
Trajik örneklemede bulunuyor.
“Büyükşehir Belediyesi, Mudanya yolunda bizim daha önce istediğimiz bir büyük piknik alanını da, kendisine tahsisle almıştı. Kaderiyle baş başa…”

MİLLETİN VEKİLİNDEN MESAİ RAPORU

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil’in bir açıklaması, diğer tüm meclis üyelerine örnek olabilecek bir uygulamayı anlatıyor.
Aylık rapor açıklamasıyla…
Geride kalan aylık dönemin çalışmalarını, düşünce, neden ve hedeflerini anlatacak olan İrgil, yasama döneminin ilk ayını gündeme taşıdı.
Uygulamaya “Seçmene aylık rapor” adını verse de, tüm kentlisine kendisi tarafından parlamentoda neler yaptığını sunuyor.
Sosyal medyada yayınladı, 
İyi bir sosyal medya kullanıcısı ve popüler bir takip edilen olan İrgil, kendisini yazılı, görüntülü ve sözlü      medyadan takip edemeyenlere ulaşmak istiyor.
Vekil duruşuyla…
Seslenişte bulunarak, “Bizlere oy vererek ‘vekil’ seçen siz ‘asıl’lara bilgi vermeyi ve gelişmelerden haberdar etmeyi bir sorumluluk olarak düşünüyorum.” diyor.

GÜRSU'DA ŞEHİT BAŞKANA VEFA

Bir saldırı sonucu hayata veda eden Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız’ın ismi, ilçe meclisinin kararıyla en büyük caddeye verildi.
Oybirliğiyle…
Vefa!
Karar…
Bursa’da, takdirle karşılandı.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan daha önce duyurduğumuz üzere, ilçeye yapılacak devlet hastanesine, Cüneyt Yıldız’ın ismi verilecek.

BELEDİYE BAŞKANIYLA İFTAR HATIRASI

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, her gün bir mahallede bir ailenin evine iftar konuğu oluyor.

Bağlarbaşı’nda Yeninci Ailesi’yle beraber iftar açan Dündar, yeni uygulamanın duyulmasıyla beraber, davetlerle karşılaşıyor.
İftar hatırası da, sosyal medyada paylaşıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.