Hava Durumu

CHP’li belediye başkanı, hükümetin kararına isyan etti!

Yazının Giriş Tarihi: 12.07.2015 09:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.07.2015 09:03
Türkiye Jokey Kulübü’nün at yarışlarına ait Eğlence Vergisi, ilk uygulamayla hipodromların bulunduğu belediyelere verilirken, bu uygulamaya son verilmişti.
Kararın, uygulamadan önemli bir gelir elde eden CHP yönetimindeki İstanbul’un Bakırköy ve Bursa’nın Nilüfer belediyelerini hedef aldığı iddiası gündeme gelmişti.
Son yürürlüğe göre…
İzleme ve oyunlara katılım için oynanan kuponlarına ilişkin Eğlence Vergisi, büyükşehir belediyelerinin sınırları içerisinde %20’si hipodromun belediyesine, %30’u nüfuslarına göre diğer ilçe belediyelerine ve kalanı büyükşehir belediyelerine ait oluyor.
At yarışları, halen Adana, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Elazığ, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Şanlıurfa’da yapılırken, doğu illerine gelir için hipodromlar sonradan kurulmuştu.
Yeni bir kararla…
Türkiye Jokey Kulübü, yürütülen bir çalışmaya dayalı olarak, 23 yeni hipodrom kurulacağını, ilk etapla Antalya, Samsun ve Konya’da tesisleşme olacağını açıkladı.
Böylelikle…
Bursa’da koşuların yapıldığı ilçeyi yöneten Nilüfer Belediyesi’nin, at yarışlarından sağladığı Eğlence Vergisi’nin düşeceği ve zamanla daha da düşeceği anlamına geliyor.
Haliyle…
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e düşüncelerini sorduğumuzda, karara tepkisi büyük oluyor ve eleştiriyor.
Öncelikle…
Daha sonra uygulamaya geçirilen yürürlükteki mevcut uygulamaya dikkati çekerek, adaletsizlikten söz etmek istiyor.
İlçedeki hipodroma dikkati çekerek, “Yıllardır oranın pisliğini ve kokusunu çeken biziz, trafik, hava ve ulaşım sorununu çeken biziz, ancak Eğlence Vergisi’nden herkes faydalanıyor.” diyor.
Yeni hipodromların kurulmak istenmesini değerlendirirken, “Adalet getirilerek, vergi gelirinin %50’si, hipodrom bulunan ilçe belediyesine verilmelidir.”  yorumunda bulunuyor.

Çelik’ten muhalefete, “Helallik zor” tepkisi

Hükümetin bazı yasal düzenleme ve güvencelerine karşılık, muhalefet tarafından fazlası vaat ediliyor ve kadro verilebilmesi ortala atılıyordu.
Olası koalisyon hükümeti için kendi vaatlerini uygulamaya geçirmeyi pazarlık konuları arasında gösteren muhalefet, taşeron çalışanları da gözetiyor.
Erken seçim tartışmaları da yaşanırken, taşeron çalışanlarına umut ve vaat söylemleri de, yine gündem oluşturuyor.
Bu durum karşısında, suskunluğunu sosyal medyada bozan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, tepkisini gösterdi.
AK Parti ve hükümetinin dönemiyle neler yaptıklarını ve yapmaya da çalıştıklarını görmezden gelenlerin, helallik alabilme zorluğundan söz ediyor.
Mesajı…
“Taşeron konusunda yaptıklarımızı verdiğimiz mücadeleyi görmüyorsanız ne söyleyeyim.zamanla anlarsınız, ama helalliği nasıl alacaksınız? Bilemem!”

Bursa’nın bir başka saklı cenneti

Karacabey Longozu…
Doğal, jeolojik ve biyolojik çeşitliliğiyle evren bir değer olarak kabul ediliyor.
Ormanlıkları… Bitki ve hayvan türlerinin çeşitliliği… Hem Uluabat Gölü hem de Marmara Denizi’yle büyülü buluşması…
Belgesel yayıncılığı yapan World Travel Chanel’de dün tanıtımı izlerken, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin turizmi de hedefleyen projesiyle konuşuldu.
Altepe’nin de vurguladığı üzere…
“Bursa’nın bir başka saklı cenneti!” 
Kocaçay Deltası’nın bir parçası olan Karacabey Longozu’nun, Büyükşehir Belediyesi’nin büyük projesi ve diğer çalışmalarıyla dünya tarafından tanınacağını ifade ediliyor.

“Altın Karagöz” bugün sahibini buluyor

Büyükşehir Belediyesi’nce, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’nın organizasyonuyla yürütülen 29. Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın finali bugün yapılıyor.
Dünyanın renklerini buluşturan, ortak kardeşlik ve barış mesajlarının verildiği buluşma günlerinin son gününde, ödüller sahiplerini bulucak.
Reşat Oyal Kültürparkı Açık- hava Tiyatrosu’ndaki final ve veda gecesinin programı, saat 22:00’de başlayacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.