Hava Durumu

CHP, kente inecek mi?

Yazının Giriş Tarihi: 05.11.2012 09:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.11.2012 09:28

Eleştiri ve tartışmaların odağına taşınan AK Parti, büyük kentlerdeki yönetimi de elinde bulunduruyor. En yakın rakibi CHP, istediği sonucu alamamanın tuhaflığını da yaşıyor.
Cumhuriyet Bayramı’ndaki kutlama krizi ve iktidara yönelik açıklamalar, açıkçası CHP’yi de canlandırdı ve ilerisi için umutlandırdı, ancak…
Ana muhalefetin, AK Parti’deki gibi, kentlere özel politikası yok. Toplumsal özel iletişim politikası var mı, bu da tartışılır.
Özellikle… Bursa gibi büyük Anadolu kentlerine yönelik, özel bir çalışma, iletişim ve eylem politikasının varlığından da, söz edilemiyor.
Sivil toplum örgütlerini ziyaret etmek ve bayramlaşmak, artık günümüzde rutin kalıyor. Seçimlerden seçimlere yürütülen dönemsel uygulamalar, uzatmalı buluşmalara dönüşüyor.
CHP Genel Merkezi’nin, Bursa’ya da zafiyetini görüyoruz, ancak yeni İl Başkanı Metin Çelik’in çaba ve adımları var.
Üst yönetimsel kadrosuyla zamanını ve ayrıca kurumsal bütçesini ayıramayan, kent politikasını oluşturamayan CHP Genel Merkezi, il örgütünü Kuvay-i Milliye ruhuyla baş başa bırakmış oluyor. Bursa, iddialı olmaktan söz eden CHP’nin genel başkanını da, yardımcılarını da, sıklıkla arasında görebilmelidir, ancak bu sağlanamıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, son birkaç günü Bursa’da geçirdi.
Genel Merkez’in başlattığı yeni kırsal politikasıyla Büyükşehir Belediyesi’nin dışındaki ilçelere saha çalışmaları için gidildi. Bursa gibi büyük ve CHP’nin A Takımı’nı nadir gören kentin merkezinde, halkla bir araya gelinen buluşmalar, yine olmadı. Önceki gün sadece Osmangazi ve Yıldırım ilçe örgütlerinin merkezlerine ziyaret düzenlenirken, dün de, Nilüfer ilçesinin eski Akçalar beldesinde halkla bir araya gelindi. Kırsal, tarımsal niteliği gerekçesiyle birkaç bin nüfuslu Akçalar yöresine ve kapatılacakları gerekçesiyle mevcut bazı beldelere giden CHP’nin bir genel başkan yardımcısı, bir büyük kentin içinde yok.
Osmangazi’nin Koza Han’ında çay içebilir, tarihi çarşılarında halk ve esnafla bir araya gelinebilirdi. Yıldırım’da, gerginliğin yaşandığı mahallelere veya pazaryerlerine gidilebilirdi. Koç’un köşe yazarlarıyla bir araya geldiği buluşma, CHP adına önemli gelişmedir, ancak CHP’nin yine çok işi var, öncelikle halkın gündemini elinde tutması ve halkın arasında olması gerekiyor.
Kurumsallık bir yana, en yaygın, en etkin ve en ucuz iletişim araçları durumuna gelen Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerini bile tam kullanamayan CHP, çocuklar kadar da olamıyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.