Hava Durumu

CHP ile Vali arasında, bu çağda bu da oldu!

Yazının Giriş Tarihi: 11.07.2014 07:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.07.2014 07:31

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Bursa’da düzenleyeceği büyük iftar buluşması, CHP ile Vali Münir Karaloğlu’nu karşı karşıya getirdi.
Dün…
İnternet aracılığıyla…
Birbirlerini suçladılar.
Bu çağda, bu da oldu.
Muhalefetin adayı  İhsanoğlu’yla aynı gün, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın katılımıyla Valilik’in de iftar duyurmasıyla gündem ısındı.
Geriye dönersek…
AK Parti, yönetimindeki belediyelerce Ramazan’ın 15.gününde yani yarın yetimlerle beraber kardeşlik iftarı yapılacağını, 5 Temmuz’da açıklamıştı.
İhsanoğlu için…
Muhalif siyasi partilerin 8 Temmuz’daki ortak basın toplantısının yayınlandığı ertesi günde, Valilik’in de yarın kendi iftarı için harekete geçmesi, CHP’yi kızdırdı.
CHP İl Başkanı Metin Çelik, elektronik posta yöntemiyle iletilen açıklamada, Vali Münir Karaloğlu’nun cep telefonu mesajını gündeme taşıdı.
Muhtarlar ve sivil toplum örgütlerinin yöneticilerine, “Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç’ın katılımıyla muhtarlarımıza ve sivil toplum örgüt temsilcilerine 12 Temmuz 2014 Cumartesi günü Merinos AKKM Fuar Alanı’nda verilecek iftar yemeğine teşriflerinizi dilerim.” deniliyor.
Valilik Özel Kalemi’nden sivil toplum örgütleri ve muhtarlara telefon edildiği ve iftara katılmalarının istendiği de vurgulanıyor.
Gün çakışması olunca…
Karaloğlu, boy hedefi yapıldı.
Çelik, muhalefetteki ittifak organizasyonu anlamına gelen İslamoğlu’nun iftarının, açıkça sabote edildiğinden söz ediyordu.
Valilik iftarının, yetim iftarıyla ilgisinin bulunmadığı da belirtilerek, “STK başkanları ve muhtarlar ne zamandır yetim statüsünde olmaya başladı?” diye soruluyor.
Karaloğlu, Devlet Bakanı Bülent Arınç ve AK Parti’nin milletvekilleriyle beraber, İslamoğlu’nun iftarına davet edildi.
CHP, yanıtsız ve tepkisiz bırakılmadı.
Vali de, aynı yöntemle konuştu.
İnternet aracılığıyla…
Twitter’daki sayfasında, CHP’ye tepkisi sert oldu.
Siyasi manevra suçlamasına karşılık…
“Sayın İhsanoğlu onuruna düzenlenen iftardan haberdar olmamız, iftarımızı buna göre programlamamız söz konusu değildir.”
Yanı sıra…
“Böyle bir davete nispet yapmak”, “iftar sofralarını yarıştırmak”, “katılımı engellemek” ithamları, dedikodudur yakışıksız iddialardır.”
Kınadı!
Valilik’in iftarının, o gün kurulacak onlarca iftar sofrasından biri olduğunu belirterek, “Asılsız iddialarla yanlış yönlendirmeye çalışanları kınıyorum.” diyordu.
Karaloğlu’nun açıklamalarını öğrenen CHP, söylenenleri kabul etmedi.
CHP, MHP, DSP, BTP ve DP olarak, desteklenen İslamoğlu’nun kentle buluşmasının sabote edildiği suçlaması, geçerliliğini koruyordu.
Vali Münir Karaloğlu, CHP tarafından yapılan açıklama ve suçlamaların yarattığı ortam ve intiba nedeniyle bir de yazılı açıklama yaptı.
Elektronik posta yöntemiyle yapılan iletilen açıklamada,  düzenledikleri iftarın ramazanın başında programa alındığı vurgulanırken, Twitter’daki sözlerini yazılı açıklamaya da taşıdı.
Yeni açıklama da, CHP tarafından kabul görmedi.

 

BUGÜN BURSA'DA, YARIN KENTLİYLE…

 

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, yürütülen kampanya kampanya bugün Bursa’ya geliyor.
İhsanoğlu, akşam saatlerinde havayoluyla Yenişehir Uluslararası Havalimanı’na geldikten sonra, Bursa’ya geçerek, Hotel Baia Bursa’da konaklayacak.
Yarın…
Kentle kucaklaşma programı var.
Sabah erken saatte başlayacak programında, sırasıyla Yeşil Türbe, Hünkar Köşkü, Orhangazi Parkı, Osman Gazi ve Orhan Gazi türbeleri ziyaret edilecek.
Orhangazi Parkı’nda halkla sohbet edilecek. Ulucami’de öğle namazı kılınacak. Kapalıçarşı ve Uzunçarşı’ya gidilecek.
Gemlik’e bağlı Umurbey’deki Celal Bayar’ın anıt mezarı ve müzesine ziyaretlerden sonra, otelde dinlenecek olan İhsanoğlu, 2 önemli durakta olacak.
Sivil toplum örgütleri, SİAD’lar ve hemşeri dernekleriyle saat 19:00’da BUTTİM Kültür Merkezi’nde buluşma var. Saat 20:00’de ise, BUTTİM’in açık alanında toplu iftar davetine geçilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.