Hava Durumu

CHP eleştirdi AK Parti’den yanıt ne olacak?

Yazının Giriş Tarihi: 04.11.2016 04:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.11.2016 04:47
CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, atamaları yapılamayan engelli öğretmen adaylarının durumunu gündeme taşıdı.
Atama bekleyenlerin bin 500 dolayında olduğunu ifade ederken, “Engelli kardeşlerimize kadro verilmesi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Anayasa’sındaki sosyal devlet ilkesinin yerine getirilmesi için engelli kardeşlerimizin talebini TBMM’de dile getirmeye devam edeceğiz.” diyordu.
CHP’nin bir başka Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil de, 65 bin öğretmenin atanmasına neden olan sürece etken olmuştu.
Engelli durumdaki öğretmen adayları için özel değerlendirme gerekirken, Altaca Kayışoğlu’nun açıklamaları da, bu kitleye tercüman oluyordu.
Yeni eğitim ve öğretim dönemine başlanmasına rağmen, “Türkiye’nin dört bir yanında birçok okulda dersler boş geçirilmektedir.” görüşüne de yer veriyordu.
AK Parti’nin engelli Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, özellikle içerisinde yer aldığı bu özel kitle için önemli bir şans olmuştu.
TBMM’nin genel kurul ve komisyon çalışmalarında, katılımcı ve faal olmasıyla biliniyor. Böyle bir durumu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da takdir etmişti.
Engelli öğretmen adayları için neler yapıldı veya yapılamadı? 
Yapılacak varsa...
İktidara mensup olması nedeniyle sürecin sonuca ulaşması için umut görülmektedir ve haliyle kendisinden büyük beklenti bulunuyor.

Büyükşehir’den Görükle’ye ‘gençlik merkezi’

Büyükşehir Belediyesi, Bursa’da üniversite gençliğinin merkezi Görükle’ye ‘Gençlik Merkezi’ kazandırıyor.
Etüt salonları, konferans, etkinlik salonları ve yatakhaneler ile sosyal alanlarının da bulunacağı kompleksin kaba inşaatı, tamamlanma aşamasında bulunuyor.
Başkan Recep Altepe, 10 milyon TL maliyetli projeden övgüyle söz ederek, “Görükle’ye değer katacak” diyor.

Gözler Bursa Barosu’nda

Bursa Barosu’nun başkanlığına seçilen Gürkan Altun’a kutlama ziyaretleri devam ederken, açıklamaları oluyor.
Ülke ve kent gündemi, yoğun.
Bursa Barosu’nda başkanlık yarışı geride kalırken, hukukta mesleki örgüt refleksiyle de somut adımların ne olacağını, zamanla göreceğiz.

TİGEM Karacabey’e yeni ‘müdür’ atandı

Türkiye’de ve Bursa’da daha çok ‘Hara’ olarak öne çıkan, ancak devletin genel tarım kurumu TİGEM’de, Karacabey’e atama yapıldı.
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün ‘Karacabey Müdürlüğü’ görevine, aynı kurumun Aksaray; Koçaş teşkilatından Ahmet Karakeçe atandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.