Hava Durumu

CHP, ekonomi vaatleriyle çıtayı yükseltti!

Yazının Giriş Tarihi: 01.10.2015 08:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.10.2015 08:46
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün açıkladığı sosyo-ekonomik vaatler, hem 7 Haziran’ın devamı hem de fazlasına yer veriyor.
Birey ve ailelerin gelirlerini artıran ve çeşitlendiren parasal uygulamalar, doğrudan veya dolaylı destek ve refah araçları olarak kullanılıyor.
Genç nüfusun beklentileri, çalışanlar ve emekliler gibi ayrı bir başlık halinde daha belirgin yaklaşımlar ve somut uygulamalarla bildirgeye alındı.
Cazip ‘ekonomi’  vaatlerine rağmen, 7 Haziran’daki istenilen sıçramayı elde edemeyen CHP, bu kez işi daha da sıkı tuttu ve çıtayı yükseltti. 
Ana strateji olarak…
Türkiye’nin yönetimine ilişkin yorumlar ve vaatler, ekonomi vaatleriyle birleştiriliyordu. Farklı başlıkların içi, bu kez daha iyi doldurulmak isteniyordu.
Ekonomi vaatlerinin kaynağının bulunmadığı ve gerçekçi görülmediği, AK Partililer ve sadık seçmenleri arasında başlıca düşünce, ancak…
Tereddüt de, yok değil!
Terör olaylarıyla beraber…
CHP’nin elinin güçlendiği, AK Partililer ve seçmenleri arasında konuşulan düşünce olarak da, dikkati çekiyor.
Elbette ki…
CHP’nin parasal vaatlerinin kaynağı, 7 Haziran’ının sürecindeki gibi, bir kez daha tartışmalara neden oluyordu.
Kılıçdaroğlu, ekonomi politikası ve özellikle sanayi ve ticaretin güçlendirilmesini işaret ettiğinde, böylece vergi ve harç gelirlerinin artırabilmesi, yanıt gözüküyordu.

İtfaiye’de ‘yıldönümü’ gururu

İtfaiye, bir ülkenin kendisi, kentleri, insanı ve diğer tüm canlı varlıklar için başlıca, çok önemli bir kamu hizmetidir.
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Orhan Doğan, kuruluşun yıldönümünde daima desteği nedeniyle Başkan Recep Altepe’ye teşekkür ediyor.
Ardından…
“Özverili çalışmalarından dolayı kahraman itfaiyeci arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.”

Bursa’da ‘mimari’ buluşma

Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin Bursa Yapı Yaşam Fuarı ve Kongresi, 4 Ekim’e kadar sürmek üzere, bugün başlıyor.
Burkon Turizm ve Erexpo Fuarcılık’la işbirliği yapılan organizasyon, bu yıl Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ne alındı.
Deneyim ve seçili projeler konuşulacak. 

Orhaneli’nde ‘madencilik’ AS TV’de konuşulacak

Bursa, zengin coğrafyadır. 
Maden varlığı, dağ ilçelerinden Orhaneli ve çevresınde dikkati çekiyor.  Yeni rezerv haberleri, sektörü gündeme getiriyor.
Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ve MADSİAD Temsilcisi Ali Dolupınar, bugün AS TV’de saat 20:30’da canlı yayınla ‘Kent ve Vizyon’ programında konuğumuz olacaklar. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.