Hava Durumu

CHP’den, dini bayramda siyasete dini mesajlar!

Yazının Giriş Tarihi: 19.07.2015 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.07.2015 08:28
Yeni hükümet belirsizliği ve koalisyon hükümeti arayışları…
MHP ve HDP’nin tek başına kendi yollarında gitmek isteyen politikaları, AK Parti ve CHP’yi baş başa sürece itmişti.
Bu nedenle… 
Siyasi partilerin kendi camiaları ve halkla bir araya gelecekleri bayram buluşmalarını, gündeme ilişkin olası mesajlar açısından önemsiyorduk.
Nitekim…
Bursa’da da, mesajlar vardı.
Bayramın ilk günüyle…
AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, genel merkezin süreç yönetimini değerlendirirken, “Bursa teşkilatları, alınacak her kararın arkasında, dimdik ayakta olacaktır.” diyordu.
Ertesi günle…
CHP Bursa İl Başkanlığı’nın dünkü buluşmasında ise, genel merkezin her türlü kararı için tam destek ve görüş birliği yoktu.
AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ile milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç ve Zekeriya Birkan’ın kutlamadan ayrılmasının ardından, normale dönüldü.
Öncelikle söyleyelim…
CHP İl Başkanı Zafer Yıldız, yereldeki birincil otorite konumuyla siyasi soğuk savaştan soyut ifade üslubu taşı- yordu.
Ana muhalefetin kurumsal ilke, düşünce ve politikasını, AK Parti’ye ince mesajlarla iletmeye çalışırken, din hususu, öncelikle ele alınıyodu.
Ylıdız, Müslüman ülkelerdeki iç sıcak gündem ve karışıklıklar üzerinden hareket ederek, dinin tanımını yapmak istiyor ve siyasete alet edilmemesi gerektiğini vurguluyordu.
Dinin, barış, huzur, adalet ve özgürlük içerdiğini, ötekileştirmeye yer olmadığını belirtirken, böyle bir ifadeyle de olası koalisyon için AK Parti’yle çerçeve çizmek istiyordu.
Milletvekilleri olarak ise…
Dr. Ceyhun İrgil de, AK Parti’yle koalisyon hükümetini, “Suça ortaklık” olarak nitelerken, Orhan Sarıbal da, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik hakkında sert konuşuyordu.

İrgil’in sözleri, CHP Bursa örgütünün düşüncesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin ön koşullarını kabul etmesi kaydıyla AK Parti’yle hükümet kurmaya yeşil ışık yakmıştı, ancak…
Örgütlerde, görüş ayrılığı var.
Bursa’da basına kapalı yapılan yereldeki değerlendirme toplantısında, AK Parti’yle koalis-yona karşıt genel eğilim vardı.
AK Parti’de kendi genel merkezinin her türlü kararına Bursa’nın il örgütünden tam desteğin benzeri, CHP’de söz konusu edilmiyor.
Bayramlaşma töreniyle…
Kamuoyuna da yansıyor.
Milletvekilleri, karşı görüş beyan etti.
Koalisyonu “Suça ortaklık” olarak düşünen Dr. Ceyhun İrgil’in yanı sırda, Prof. Dr. Lale Karabıyık da, karşıtlığını net şe-kilde ortaya koyuyordu.

CHP’nin kürsü şövalyeleri

CHP’nin Bursa’daki yeni dönem milletvekillerinden Orhan Sarıbal ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nu, ana muhalefetin kürsü şövalyeleri olarak görüyoruz.
Ana muhalefetin bayramlaşma törenindeki konuşmaları, gözünü kırpmayan ve sözünü esirgemeyen tutum taşıyor.
Böyle olurken…
Hükümet ve siyasi partiler arası ilişkilerde, polemik ve kısır çekişmelerin faydalı olmayacağını, bazı suçlama ve ifadelerin, savunulan hukukla bağdaşmayacağını vurgulayalım.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.