Hava Durumu

CHP’den Bursa için tarihi ve cesur karar!

Yazının Giriş Tarihi: 16.02.2015 07:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.02.2015 07:12
CHP’nin tüm il ve ilçe örgütleri  ile bu siyasi partiden milletvekili aday adaylığını düşünen veya doğrudan aday gösterilmeyi arzu edenler, düne kilitlendiler.
Parti Meclisi, aday belirleme esaslarını ele aldı. Kararlar, gün boyunca büyük heyecan ve merakla beklendi,
Bursa için…
Söz, örgüte bırakıldı!
CHP camiasının oylarıyla sandıkta önseçimle belirlenecek isimler, Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilecek aday il listesini oluşturacak.
Başlıca büyük kentlerin ön sıraları, genel merkezin kararına bağlanırken, Bursa’da böyle uygulama olmayacak.
Bursa’da örgüt yönetimleri ile üyeleri arasında, yıllardır olması istenen ve beklenen, yeni genel seçim adaylığı için gerçekleşiyor.
Parti Meclisi,  önceki seçimlerdeki gibi, Merkez Yönetim Kurulu’nun değişiklik yapılabilmesine imkan sağlayan bir yetkiyi yine vermiş görülüyor.
Bursa’nın, belirsiz ve tereddütlü iller arasında bulunmaması ve karar kesinliği taşıması nedeniyle değişiklik ihtimali verilmiyor.
Dünkü kritik kararlar alınırken…
Bursa’yla ilgili masadaki düşünce, 2. ve 4. sıraların genel merkezin kararına bırakılmasını öngörüyordu, ancak değerlendirme yapıldı.
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Bursa’dan örgütün sesini ve beklentisini, genel merkez ve konumu itibariyle Parti Meclisi’ne taşıdı.
Konuştuk.
Birkaç gün önce yapılan il örgütünün genişletilmiş toplantısına dikkati çekerek, “Bursa örgütümüz, ön seçim isteği ve beklentisi, genel eğilim olarak ortaya koymuştu.” diyor.
Yanı sıra…
Bursa örgütünün düşüncesi ve isteğini, kendi düşüncesi olarak da vurguladığını belirterek, “Bursa örgütümüze kulak verilmiştir.” diye konuşuyor.
Yaşanan gelişme…
Bir siyasi partide tam demokratik sistemin yürütülmek istenmesi kadar, Bursa örgütünün, yönetim kademelerinden üyelerine, sandıktan çıkacak sonucun sorumluluğunu  alması anlamına geliyor.

DURMAK YOK, ADAYLIĞA DEVAM…

AK Parti’nin milletvekili aday adaylarından Abdurrahman Tığ, yeniden dosyasını oluşturdu ve yeniden adaylık adımını attı.
Osmangazi Belediyesi’ne 2009’da başkan aday adaylığı bulunuyor ve 2007’de milletvekili aday adaylığı yürüttü.
Şimdi…
Parlamenterlik arzusunu, devam ettiriyor.

EMEKLİ OLDU, TEKRAR ADAY ADAYI…

Büyükşehir Belediyesi’nde genel sekreter yardımcılığıyla bilinen Muammer Subaşı da, farklı aday adaylığı adımlarıyla gündeme geldi.
BUSKİ Yönetim Kurulu’na üyeliğinde 2011’de milletvekilliği ve geçen yıl Osmangazi Belediyesi’ne başkan aday adaylıkları bulunuyor.
Milletvekili aday adaylığını emeklilik döneminde de, bu kez, 2015’e de taşıdı.

CHP’Lİ ADAYDAN, SAYISAL MUHALEFET

Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin başkanvekilliğini, parlamenterlik adaylığı için bırakan Orhan Sarıbal, bilgi ve gözlemlerini çalışmalarına taşıyor.
CHP’nin milletvekili aday adayları arasındaki yerini alan Sarıbal, hükümete yönelik sayısal eleştirisinde, “İşlenen tarım alanları 239 milyon dekardan 206 milyon dekara geriledi. Yani çiftçimiz 33 milyon dekar tarım arazisini işlemekten ve ekmekten vazgeçti.” diyor.
Sarıbal, düşüncelerini CHP’nin genişletilmiş il toplantısında anlatmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.