Hava Durumu

CHP’de soğuk savaş!

Yazının Giriş Tarihi: 17.12.2014 07:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.12.2014 07:10
Milletvekili adaylığı için… Bursa’da, CHP’nin yönetim kadrolarından gerçekleşecek istifalar, kurumsal yönetime yeniden yapılanmayı da gündeme getiriyor.
İl başkanlığı için…
Soğuk savaş yaşanıyor.
Halen…
İl Başkanlığı görevini yürüten Metin Çelik’in istifa edecek olması, hem il ve ilçe örgütlerinin hem de olası önseçim süreci için Çelik ve diğer aday adaylarının geleceğini bağlıyor.
Çelik’in yerine…
İl Yönetim Kurulu’dan Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız ve İl Saymanı Ali Ekber Kartum ile eski üyelerinden Engin Sadan ve Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Fırat Emiroğlu’nu duyuyoruz.
Yıldız’ın, Çelik tarafından istendiği konuşuluyor.
Hatta…
Yönetim Kurulu’nda, gündem konusu yapıldı.
Önceki gün…
Düşünce soruldu.
Açık farkla…
Yıldız önde, ardında Kartum çıktı.
Ortaya çıkan eğilim, genel merkeze taşınacak.
İnşaat teknikeri Yıldız ile serbest muhasebeci ve mali müşavir Kartum’un dışında, CHP için eğitim çalışmaları da yürüten Sadan, il yönetimi ağırlıklı düşünceler olarak konuşulmuş oluyor.
Nilüfer Belediye Meclisi’nin İmar ve Şehircilik Komisyonu’nda bulunan mimar Emiroğlu da, özellikle meclis üyeliğine adaylığın önseçiminde, aldığı destekle biliniyor. İl başkanı olarak söz edilebiliyor.
Muhtemel bir önseçim uygulamasını dikkate aldığımızda, İl Başkanı Çelik’in, yeni il başkanının, il yönetim kurulundan olmasını önemsediği ortaya atılıyor.
Milletvekili ve belediye başkanları arasında, il yönetim kurulu üyeliğinden ziyade, birlik ve beraberliği, tabanda kabul edilebilirliği olan il başkanı düşüncesi hakim bulunuyor.
Bu arada…
Milletvekilli adaylığı için artık isimler dolaşırken, CHP ve Bursa için ne düşündüklerini ve ne yaptıklarını duymadıklarımız, gündeme gelebiliyor.
Bu kadar, kolay olmamalı!

Uludağ’da, onlar da söz sahibi!

Uludağ’ı konuşurken…
Kayak sporunu sevdiren ve öğretenlere de, söz hakkı düşüyor.
Vali Münir Karaloğlu’nun başkanlığında düzenlenen koordinasyon toplantısından sonraki anlarda, düşünce paylaşımları devam etmişti.
Kayak eğitiminde, bu sporu öğrenmek isteyenler için ve ayrıca bir denge unsuru olarak da, Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün yer alabilmesi de, ortaya atılmıştı.
Sütunlara taşıyınca…
Uludağ Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı Yahya Kurt tarafından bizimle irtibat kuruldu ve “Bizim de, söyleyeceklerimiz var.” denildi.
Öncelikle…
Eğitim hizmetlerinin, pahalı ve belirli bir disiplini olmadığına ilişkin düşünce ve eleştirilere karşı çıkıyor ve “Böyle iddialar, hem bize karşı olumsuz algı ve düşünce yaratıyor hem de hizmete gölge düşürüyor.” diyor.
Yanı sıra…
Büyükşehir Belediyespor’un, kayak okulu faaliyeti yürüttüğünü, ancak kendileri gibi ve hatta daha düşük ücretlerle kayat eğitmi vermelerine olumsuz görüş belirtiyor.
Sözlerinin devamında, “Hizmeti olması gerektiği gibi yapıyoruz. Ve pahalı yapmıyoruz. Kayak Federasyonu’ndan     onaylı ücret tarifesini uygulu-yoruz.  Ve 4 yıldır, değişiklik olmadı.” bilgisini paylaşıyor.
Eğitimde saat ücretinin, bireylere 140 TL ve grup üyelerine 30 TL olduğuna işaret ediyor. Yerel yönetimin kendileri gibi işe girmesine lüzum da görmüyorlar, doğru da bulmuyorlar.
Usta, “Kayak öğretmenleri, fazla kazanmıyor. Kazandıklarının yarısını da, ayrıca konakladıkları otellere veriyorlar. Bizler, Uludağ için üzerimize düşeni yapıyoruz.” diye konuşuyor.

İnşaatçılar buluşuyor!

Bursa’nın önde gelen meslek örgütlerinden İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin geleneksel dayanışma gecesi, 19 Aralık Cuma günü, saat 19:00’da  yapılacak.
İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Basri Akyıldız, Crowne Plaza’daki 5 yıldızlı buluşmayı, meslektaş camiasının birlik ve beraberliği, kenetlenmesi olarak yorumluyor.
Geceye, milletvekili ve belediye başkanları ile diğer meslek odaları başkanlarından katılımlar olması beklenirken, önemli fotoğraflar oluşacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.