Hava Durumu

CHP’de Bursaspor sevgisi ağır bastı!

Yazının Giriş Tarihi: 22.10.2014 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.10.2014 08:25
Dün…
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin geçen haftadan devam edilen oturumunda, Bursaspor’u kalıcı ve önemli yeni bir gelire kavuşturacak sürecin yerel yönetim aşaması tamamlandı.
Böylece…
Uygulama, Bursaspor’da!
Avrupa Konseyi Bulvarı’ndaki (Batı Yakın Çevre Yolu) rekreasyon alanında, (sosyal ve kültürel altyapılar olarak, piknik, eğlence ve yeşil alan amaçlı), akaryakıt istasyonu yapılabilmesi için gerekli bütünleyici karar da çıkarıldı.
Mayıs oturumuyla 1/5000 ölçekli ana ilke planında ticari fonksiyon kapsamına alınan yerde uygulamanın gerçekleşmesi için ekim oturumuyla 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği de yapılmış oldu.
İlk karar alınırken…
CHP, teknik ve ilkesel gerekçelerle olumsuz oy vermişti. Bursaspor’a karşı gelmek ve güçlenmesine engel olmak gibi bir düşünce olmadığı da vurgulanıyordu.
Bu nedenle…
Ret oyu verdiler!
Uygulamanın önünü açan ana ilke planı değişikliğine ret oy veren aynı CHP, dün uygulama imar planı değişikliğine olumlu oy verdi.
Ana muhalefetin düşünce ve oy tercihini kaleme aldığımızda, “Bursaspor’a destek, muhalefeti böldü!” başlığıyla Bursa halkına anlatmıştık.
Dün ise…
CHP’nin “Bursaspor’a karşı” olduğu algısını ortadan kaldırabilmek ve söylemlerinin önüne geçebilmek için çark ettiğini ve uygulama planı değişikliğini geneli itibariyle kabul ettiğini gördük.
İmar ve planlama ilkesi açısından…
Ana ilke planına ret oyu vermelerine rağmen, halk ve seçmenlerinin gözünde zor duruma düşen ve baskılarla karşılaşan CHP, dün kendi siyasi kararını aldı.
Malum…
Genel seçim sürecindeyiz.
Zaten…
AK Parti iktidarı, ancak idari yargıya taşı-nabilmesi durumunda bozulabilecek bir ana kararı, siyaseten dönüşü olmayan bir düşünceyle daha önce almıştı.
CHP’nin “Kabul” oyları da, Bursaspor’u ve daha doğrusu kenti ve halkı karşına almış olma gibi görülen ilk kararını düzeltmesi anlamına geliyordu.
Ana muhalefet grubunda, “Kabul” denilmesi için karar alınmıştı, ancak Osmangazi Belediye Meclisi’nin üyeleri Recep Çohan ve Gamze Kayabaş ise, “Ret” oylarıyla kayıtlara geçti. 
İlçe belediye meclisinin imar ve bayındırlık komisyonuna üyeliği bulunan Çohan ile Kayabaş, itirazlarını Büyükşehir’in meclisine de taşımış oldular.
Bursaspor’un akaryakıt istasyonu yapmak istediği yer, vasfı ve mülkiyet sahipliğindeki değişikliğin yanı sıra, belediyelerin meclis aşaması ve oylamalarıyla da tartışma konusu oldu.

BÜYÜKŞEHİR'DEN BAŞBAKAN'LA 9 AÇILIŞ...

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, bu göreviyle Bursa’ya ilk kez geleceği günün programında, Büyükşehir Belediyesi’nin açılış zinciri bulunuyor.
Özellikle…
Farklı medeniyet ve coğrafyalar ile insanlarının bu topraklardaki tarihsel kaderin ve dünya tarihine izlerini anlatacak Bursa Göç tarihi Müzesi’ni, dün kaleme almıştık.
Davutoğlu, kurdeleyi kesecek.
Ayrıca…
8 açılış var!
Osmanlı Devleti’nin ilk darphanesine ait Maksem’deki binası ile Çukur Mescit’in restore edilmeleri… Çınarönü ve Ulus’ta, mahalle hizmet binaları…Yusuf Köstem, Latif Dörtçelik, Lütfi Banuşoğlu ve Ahmet Uyar ilköğretim okullarına yapılan spor salonları…
Tek elden, toplu açılış yapılacak.

BURSA FUARLARINA GÖLGE DÜŞÜYOR!

Bursa’da eşzamanlı uluslararası tarım ve hayvancılık fuarlarının büyük ilgi gördüğünü ve TÜYAP tarafından başarıyla düzenlendiğini kaleme almıştık.
Ziyaret edenlerin 270 bine ulaşması ve Bursa dışından 123 bin gelen olması, kentin konumu ve turizm hedefleri için de temel unsur olduğunu gösteriyor.
Ancak…
Fuar günleri, hem organizasyona hem de kente gölge düşüren, tartışmalara neden olan çifte hususu gündeme taşımak istiyoruz.
Çevre yol üzerine kurulan satış reyonları, sıradan bir köy panayı ve stadyum önü keşmekeşliğini andırıyor. Yol boyunca park edilme de, görüntüleri perçinliyor.
BUTTİM, güzel işbirliği ortamını sağlayacak ve gelir elde edebilecek bir satış ve otopark düzenini düşündü mü? TÜYAP, ne yapmak istedi de yapamadı?

CANINI HİÇE SAYANLAR…

Türkiye’de yasa, yönetmelik; kural çok…
Sorun…
Uygulayabilme!
Trafiğin durumuna bakarsak…
Kendi canlarını hiçe saymayanların, “Başkalarının canlarını umursamayacağı” yorumunu gündeme getiriyor ve yaygın düşünce oluyor.
Motosiklet sürücüleri, kaska önem vermiyor.
Çocuk taşıyanları görüyoruz.
Yanısıra…
Cambazlık yapılıyor.
Başlıca cadde ve kavşaklarla, düzenli ve etkin denetim  gerekiyor.
Kamusal yönetimle…
Uyarı yapılıyor:
Kask, can kurtarır.
Kask takmayanlar için…
Denetim de, önemlidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.