Hava Durumu

CHP, CHP olalı Bursa’da böyle bir seçim yaşamadı!

Yazının Giriş Tarihi: 16.03.2015 06:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.03.2015 06:41
Bursa’da, CHP’yi böyle görmemiştik. Milletvekili adaylarının önseçimle belirlenecek olması, ana muhalefete görülmemiş bir canlılık ve hareket getirdi.
Şevk ve inanç oluştu.
Aday adayları, birbirleriyle rekabet edebilmek ve üyeler tarafından tercih edilebilmelerini sağlamak için iddialı saha çalışması yürütüyorlar.
Böyle olunca…
İlçe örgütleri ve üyelik, itibar kazandı.
Önemseyiş ve aidiyet gelişti.
CHP İl Başkanı Zafer Yıldız’ın yönetimindeki Bursa örgütü, büyük ilçelerin de açığını kapatacak ve diğer ilçeleri de kucaklayacak bir döneme imza atıyor.
CHP’deki bireysel rekabet, kurumsal varlığa anlam kattı.
Öncekilere kıyasla…
Yeni genel seçim dönemiyle 3 büyük ilçeye kapanılmıyor. Diğer ilçelere gidebilmek, sıradan ve görülmüş olmak için yapılmıyor.
Örgüt ve halkla iletişim için…
Bireysel ve kurumsal organizasyonlar düzenleniyor. 
İl ve ilçe örgütlerine ziyaretlerin yanı sıra, büyük ilçelerin dışındaki diğer ilçelerdeki sivil toplum örgütleri, çarşı esnafı ve pazaryerlerine de gidiliyor.
Aday adayları arasında, gazete ve televizyon kanallarını ziyaret etmek, ekranlara konuk olmak ve tanıtım ilanları vermek, önemseniyor.
Yanı sıra…
Sosyal medyada, kendilerini anlatıyorlar.
Tüm bunlarla…
CHP’nin önseçimde nasıl bir listeyi oluşturacağı ve yerelde nasıl bir sonuç elde edeceği, merak edilen bir süreç oluşturdu.

“41 KERE MAŞALLAH!” DEDİRTEN ADAY!

Bir Bursa sevdalısı olan Dr. Ceyhun İrgil, vaktiyle yerel basının çocuk kulübünü yönetirken, üyeliğimizle örnek  faaliyetlerin içerisindeydik. 
Böyle tanımıştık, tanışmıştık ve beraber çalışmıştık.
Başarılı hekimliğinin yanı sıra, örnek kentsel düşünce ve çalışmalarıyla gündeme gelen ve Büyükşehir’e daha önce meclis üyeliği de yapan İrgil, şimdi parlamenterlik yolunda…
CHP’de milletvekili aday adaylığı için yapılacak önseçimde, pusulanın 41. sıralamasında yer alması da, kendisine güzel bir durum oluşturdu.
Tanıtımına ait fonda, 41’i büyük şekilde kullanıyor ve “41 kere maşallah!” dedirten algıyla yine belirgin boyutta bir nazar boncuğu da dikkati çekiyor.
İlçe örgütleri ve üyelerle beraberlikler yürüten, parlamenterliğine ilişkin düşünce ve öngörülerini anlatan İrgil, özel ilgi görüyor.

AYDIN'IN ÖNSEÇİM SANDIK KOZU: “16”

Osmangazi’ye belediye başkanı seçilemeyen Erkan Aydın, bu kez yeni dönem parlamenterleri arasında 
Bursa’da yaşayan herkesin, nihayetinde Bursalı olduğunu ifade ederken, “Herkes, bir yerlerde doğdu. Ve şimdi bu kentin milletvekili olabilmek için çalışıyoruz.” diyor.
Bu arada...
Bazı isimlerin sandıktan kesin olarak çıkacağına ilişkin söylem ve görüntüler, Aydın tarafından kasıtlı algı çalışması olarak da yorumlanıyor.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.