Hava Durumu

CHP ‘başkan’ öğütüyor!

Yazının Giriş Tarihi: 08.10.2015 08:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.10.2015 08:24
Başlıca akademik meslek odalarının başkanları, genellikle sol düşünceye sahipler. 
Kamusal yerel ve merkezi yönetimlere karşı, bilim ve kamusal sorumluluk gerekçelerine dayandırılan muhalefetlikle tanınıyorlar.
CHP, aralarından milletvetvekili olabilmeyi arzu edenleri parlamenterliğe taşıyamıyor veya istekli de olmuyor. 
Makine Mühendisleri Odası’na başkanlık yapan Gürhan Akdoğan, CHP’ye il başkanlığı da yaptı, ancak Büyükşehir Belediyesi’ne başkan seçtirelemediği gibi 7 Haziran’ın önseçimli aday listesinde, aşağılarda kaldı.
İnşaat Mühendisleri Odası’na başkanlığı yapan Necati  Şahin de, sol siyasete davet edilmiş, ancak kendisi de Büyükşehir Belediyesi’ne başkan seçtirilememişti.
Şahin de, önseçime alınmış, daha aşağı sıralarda milletvekili adayı durumuna getirilmiş ve Akdoğan’la aynı kaderi paylaşmıştı.
Şehir Plancıları Odası’na başkanlığı yürütürken, ‘Demir Lady’ olarak tanımlanan Füsun Uyanık ise, Tirilye’ye belediye başkanı seçtirelemedi. Sonralarıyla soyutlandı.
Makine Mühendisleri Odası’nın Başkanı İbrahim Mart’ın da gönlünde milletvekiliği bulunuyor, ancak 7 Haziran’ın sürecinde CHP’ye üye olmakla kalabildi.
Bursa Barosu’nun eski başkanları Asude Şenol ve Zeki Kahraman, geçen zamanla adaylık ve liste hayal kırıklığını yaşayanlar arasında bulunuyorlar.
Şimdi…
Bunlar da, konuşuluyor. 

İçişleri Bakanı Bursa’da

Bugün…
İçişleri Bakanı Selami Altınok, Bursa’da protokol ziyaretlerinde bulunacak.
AK Parti’de, Bursa’dan aday gösterilen Efkan Ala’nın eski görevini yürüten ve Ala gibi Erzurumlu olan Altınok, önce Erzurum Dernekleri Federasyonu’nu ziyaret edecek.
Ardından…
Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü ile Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanlığı’na gidecek.

‘Saadet’ adayları görücüde

Saadet Partisi’nin tüm milletvekillerinin tanıtımı, 4 Ekim’de düzenlenen bir organizasyonla Ankara’da yapılmıştı.
Bursa’daki milletvekili adaylarının  medya aracılığıyla kente tanıtım buluşması da, bugün tarihi Hünkar Köşkü’nde gerekleştirilecek.

Tüten ‘yeşil’ otobüsler, yollarda durdurulacak mı?

Bursa Valiliği, şehirlerarası bir otobüsün durdurulmasıyla yurda kaçak giren yabancı uyrukluların yakalandıklarını açıkladı.
Kentin caddelerinde, kirletici egzozlarıyla tüten halk otobüsleri, valiliğin de önünden geçiyor, halktan denetim çağrıları sürüyor. 
Bu otobüsler durduruluyor mu?
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.