Hava Durumu

‘Çeyrek milyarlık’ icraat töreni bugün!

Yazının Giriş Tarihi: 02.12.2016 01:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.12.2016 01:20
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, dün Bursa’ya gelmesiyle beraber, ayağının tozuyla AS TV’de ‘Yerel Bakış’ buluşmasıyla konuğumuz oldu.
Bakanlığına bağlı olarak...
Geneli itibariyle Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve yanı sıra Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne ait icraat olarak, bugünkü toplu töreni de konuştuk.
İl geneline yayılan ve toplam 258 milyon TL tutarındaki 15 tesisin toplu açılış ve temel atma törenleri, Bursa programıyla yapılacak.
İnegöl; Hocaköy, Büyükorhan; Gedikler, Osmangazi; Kocakırdere, İnegöl; Gedikpınar, İnegöl; Alangünü, Keles; Kocayayla ve Yenişehir; Gökçesu barajları ile Yenişehir; Fethiye Göleti, Büyükorhan; Durhasan Barajı, Büyükorhan; Ericek Barajı, Kestel; Ağlaşan Kayacık ve Kestel; Gözde Barajı sulamaları, ayrıca İnegöl; Dipsizgöl Islah Sekisi’nin yapımlarına başlanacak.
Sadağı Kanyonu Tabiat Parkı Alan Düzenlemesi ve Uludağ Milli Parkı Çevre Düzenlemesi’nin açılışları gerçekleştirilecek.
Yeni projelerle...
Barajlarla 27 milyon 377 bin metreküp su depolanacak. 
Kurulacak düzenle 8 bin 450 dekar tarım arazisi sulanacak. 
Yıllık 28 milyon 380 bin metreküp yeni teminle 250 bin kişinin içme suyu ve kullanma su ihtiyacı karşılanmış olacak.
Taşkından, 1 mahalle korunacak.
Bursa için atılan yeni adımlarla 7 baraj ile 6 baraj/gölet kaynaklı sulama projelerinin gerçekleştirilecek olması, tarımsal kent kimliğine güç katacak.

Büyükşehir Belediyesi İstanbul’da konuşuldu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İstanbul’daki Ar-Ge ve İnovasyon Zirvesi’nde, Büyükşehir Belediyesi’nin standıyla yakından ilgilendi.
TÜBİTAK Başkanı A. Arif Ergin’in de bulunduğu ziyarette, Bursa’da üretimleri teşvik edilen yerli tramvay ve eğitim uçağı uygulamaları hakkında bilgi alındı.

Altepe’den Uludağ’da ‘otopark’ açıklaması

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu sütunlardan yer verdiğimiz “Uludağ’a otopark müjdesi” hizmetini, kayak sezonu öncesi gündeme taşıdı.
Bağlı kuruluşlarından BURBAK’la bin 400 kapasiteli 3 otoparkı duyururken, böylelikle merkezi bölgelerdeki olumsuz koşulların, ortadan kalkacağını vurguladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.